Kampanya Kapatıldı

KYK yurtları erken açıklansın öğrenciler mağdur olmasın!

Bu kampanya 8 destekçiye ulaştı

Üniversiteyi kazanan öğrenciler devlet yurtlarına başvuru yapıyor ama sonuçlar okulların açılmasına yakınken belli oluyor ve birçok öğrenci o süreçte özel yurtta mı kalsam yoksa devletin çıkmasını mı beklesem diye tereddüt içinde kalıyor. Öğrenci geç açıklandığı için ya çıkmazsa diye korkup özele yazılıyor. Bu sefer özel yurtlar bunu fırsat bilip çocuğa 1 yıllık sözleşme imzalatıyorlar, eğer KYK çıkarsa senetlerini ödeyip öyle gidebilirsin diyorlar ve gençler mağdur oluyor. Diğer türlü KYK yı bekleyen öğrenciler kendilerini riske sokuyor. Devlet yurdu çıkarsa amenna ama çıkmazsa bu sefer ozellerin bir çoğu dolmuş oluyor ve çocuk bu sefer kalacak yer bulmakta zorlanıyor. İsteğim kykların erken açıklanması ve öğrencilerin ona göre hareket edip belirsizlik icinde boğulmaması, mağdur olmaması. BİRLİK OLALIM

Bugün Nur imzanı bekliyor!

Nur Sarıkaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu: KYK yurtları erken açıklansın öğrenciler mağdur olmasın!». Nur ve imza atan diğer 7 kişiye katıl.