Kampanya Kapatıldı

Otomotiv Mühendislerinin Mağduriyetini Önleyelim !

Bu kampanya 208 destekçiye ulaştı

1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencilerin başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin hususları içeren “2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu” 15 Temmuz 2015 tarihinde Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmıştır.

Kılavuzda “Bursa Teknik Üniversitesi” adına “Otomotiv Mühendisliği” alanında açılan kontenjana, Başvurabilecek Lisans Mezuniyet Programları kısmında “Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği, Makine, Makine Öğretmenliği, Makine Üretimi Teknik ve Teknolojisi, Makine Yapım Tekniği ve Teknolojileri, Makine Yapımı Mühendisliği ve Teknolojisi, Makina Ressamlığı Öğretmenliği / Makine Ressamlığı Öğretmenliği, Makina Ressamlığı ve Kontrüksiyon Öğretmenliği / Makine Resmi ve Kontrüksiyonu Öğretmenliği / Makine-Resim ve Kontrüksiyon Öğretmenliği” gibi bölümlerin olmasına rağmen, “Otomotiv Mühendisliği” bölümü yer almamaktadır.

Bu Otomotiv Mühendislerine yapılan büyük bir haksızlıktır.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Resmi Başvuru ve İletişim Kanalları

BİMER : http://www.bimer.gov.tr/
Cumhurbaşkanlığı : http://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx
MEB : Alo 147 Telefon Hattına , 147'yi arayarak ulaşabilir , dilek ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz.
MEB Bilgi Edinme Sistemi : http://www.meb.gov.tr/bilgiedinme/bilgiedinme.asp
TBMM E-Dilekçe : https://edilekce.tbmm.gov.tr/

Not: TBMM e-Dilekçe yeniden yazmayın , bizim yazdığımızı imzalamanız yeterli olacaktır. Çünkü , ayrı ayrı yazılan dilekçeler dikkate alınmıyor. Toplu halde imzalanan dilekçeler daha çok dikkate alınıyor.

Bugün Alican imzanı bekliyor!

Alican Şirin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Otomotiv Mühendisleri: Otomotiv Mühendislerinin Mağduriyetini Önleyelim !». Alican ve imza atan diğer 207 kişiye katıl.