Resim öğretmenliğine 240.000 barajı gelmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Herkese merhaba güzel sanatlar lisesi öğrencileriyiz sınava 115 gün kala yök ün yayınlamış oldugu kılavuzda özel yetenek ile alan eğitim programlarına başvuru yapabilmek için 240 bin başarı sıralaması geldiğine dair bir yazı gördük normal şartlarda 180 baraj puanını geçmemiz yetiyordu bu durum bizi fazlasıyla mağdur ediyor elimiz kolumuz bağlı kaldı hayal kırıklığından başka hiçbir şey getirmedi. Eğer bu konunun gerçeklik payı varsa güzel sanatlar fakültesi isteyen arkadaşlarımız dışında hiçkimse resim öğretmenliği okuyamayacak.Veya güzel sanatlar liserinden resim eğitmenliğine gitme oranı %80 den %2 ye düşecek Bununla beraber resim öğretmenliği bölümüne gidecek arkadaşlar yetenekleriyle değil büyük bir çoğunlukla istedikleri bölüme yerleşemeyecekleri için gidecekler. Bu durumda bu bölümün nasıl bir başarısı olacak ? Nasıl ideal resim eğitmenleri gelişecek? Üniversitlerin hepsi öğrenci bulabilecek mi? Bulamazlarsa bölüm boş mu kalacak?Bu aynı zamanda müzik ve beden eğitimi öğretmenlikleri içinde geçerli. Lütfen duyarsız ve sessiz kalmayalım.Yüzlerce  öğrencinin geleceğinden bahsediyoruz tek hedefi öğrermenlik olan arkadaşlarımızı düşünelim asıl bu kadar içten isteyen insanlar gelecekte çocuklarımıza gerçek birer eğitmenlik yapabilir.Gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.

Bugün Ali imzanı bekliyor!

Ali Duman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yükseköğretim kurumu: Resim öğretmenliğine 240.000 barajı gelmesin». Ali ve imza atan diğer 302 kişiye katıl.