Başarı

Bu kampanya 561 destekçi ile değişim yarattı!

Üniversitemiz, Pedagojik Formasyon Sertifika Programları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara bağlı olarak Mezuniyet aşamasında ve mezun durumunda olanlar Eğitim Fakültesi bünyesinde açılacağını kısa bir süre önce açıklamış ve üniversite senatosu tarafından toplamda son sınıf öğrencilerine ayrılan kontenjanı 750 olarak belirlemiştir.
Alınan ön başvurularda başvuru sayısının 3200 olmasına buna rağmen üniversitemizin son sınıf öğrencilerine ayırdığı kontenjanın 750 gibi bir sayı olması üniversite öğrencilerini yani bizi ciddi anlamda mağdur etmiştir. Bu kontenjanları göz önünde bulunduracak olursak pedagojik formasyon almak isteyen her dört öğrenciden üçü bu eğitimden mahrum bırakılacaktır. Fazla değil yaz okulu döneminde son sınıf öğrencilerine ayrılan kontenjanın 1124 olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu eğitime hak kazanmış 1124 arkadaşımız şuan üniversitemizde pedagojik formasyon eğitimine hala devam etmektedir. Daha 4 ay öncesinde 1224 kontenjan verilmişken şimdi bizlere 750 kontenjan verilmesinin gerekçesi nedir? Atatürk Üniversite ülkemizde bir çok alanda önde gelen, öğrenci sayısı bakımından ilk sıralarda olan Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında olduğunu hepimiz duymakta ve bilmekteyiz. Peki Atatürk Üniversitesi yönetimi kendi öğrencilerine gereken desteği veremedikten sonra, öğrencilerini geleceği adına çıkmaza sokarcasına bir tavır takınması büyüklüğüne ne kadar yakışır bunu da sözlerimize eklemeden geçemeyeceğimizi bilmenizi isteriz.
Atatürk Üniversitesi Türkiye’de Açık Öğretim Fakültesi’ne sahip bir kaç üniversiteden biridir. Akademik açıdan gerekli alt yapıya sahip, şehir potansiyeli olarak da yeterli kurum ve kuruluşa sahiptir. Tüm bu elverişli koşullar mümkünken 3200 öğrencinin başvurduğu formasyon hakkımıza verilen 750 kişilik kontenjan bizler için kabul edilemez.
Size başka üniversitelerin öğrencilerine verdiği kontenjanları paylaşmak istiyorum.
Yücüncü Yıl Üniversitesi(1300)
Abant İzzet Baysal Üniversitesi(1500)
Çanakkale Üniversitesi(1000),
Erciyes Üniversitesi (1250),
Hacettepe Üniversitesi(1100),
Necmettin Erbakan Üniversitesi(1300),
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(1250),
On Dokuz Mayıs Üniversitesi (1500),
Sakarya Üniversitesi(1500),
Uludağ Üniversitesi(1500)
Şimdi burdan yetkililere sesleniyorum. Mehmet Akif Üniversitesi’nin Atatürk Üniversitesi’nden ne fazlası var ki onlar bizim kontenjanımızdan çok daha fazlasını öğrencilerine ayırdı. 13 Bin öğrencisi bulunan Mehmet Akif Ersoy’un 1250 kontenjan verdiği bir eğitim sahasında 100 bini aşkın öğrencisi olduğu söylenen Atatürk Üniversitesi’nin öğrencilerine 750 kontenjan vermesiyle biz formasyon mağduru öğrencilerin yaşadığı trajediyi izah etmenin bir yolu olmadığını bilmenizi isteriz.
Şunu da bilmelisiniz ki Yaz Döneminde verilen formasyonda Mehmet Akif Üniversitesinin tüm öğrencileri kayıtsız şartsız pedagojik formasyon eğitimi almaktadır. Gerekli görürlerse bunu araştırabilir kendi gözleriyle görebilirler.
Bir çok üniversite yaz döneminde uzaktan eğitim yoluyla verdiği pedagojik formasyonu Atatürk Üniversitesi tüm öğrencilerine neden veremesin?
Binlerce öğrenciye Açık Öğretim hizmeti veren bir fakülte bunun altından kalkabilecek kapasitede bizler de bunun farkındayız.
Biz buraya haklı duruşumuzu ispat etmeye değil, içinde bulunduğumuz sıkıntımızı dile getirmeye, üniversitemizin yönetiminden yardım eli uzatmalarını istemeye geldik. Bir çoğumuz gurbette zor şartlar altında, ailelerimizin kırk kanaat kazandıklarıyla gelip burada eğitim görüyoruz. Anne babamızın beklentilerini heba etmek istemiyor ve üniversitemizden alnı ak birer öğretmen adayı olarak çıkmak istiyoruz.
Burdan son olarak Rektörümüz Hikmet Koçak hocamıza sesleniyoruz.

“Atatürk Üniversitesi öğrencileri olarak, sizin öğrencileriniz olarak hakkımız olan pedagojik formasyonun tarafımıza verilmesini istiyor gerekli çalışmaları üniversitemizin yetkili kişileri tarafından ivedikle yürütülmesini talep ediyoruz. “

Bugün furkan imzanı bekliyor!

furkan kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU: Atatürk Üniversitesi öğrencilerine verilecek olan 750 kişilik formasyon kontenjanının artırılmasını talep ediyoruz.». furkan ve imza atan diğer 560 kişiye katıl.