Dikey Geçiş Sınavının Kaldırılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Dikey Geçiş Sınavının kaldırılmasını talep ediyorum. Çok büyük bir haksızlık örneğidir. Fen ve Anadolu Liseleri ile Meslek Liseleri arasındaki eğitim kalitesini, Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin girdiği okul sınavları, üniversite sınavları ile Meslek liselilerin sınavsız geçişi ve girdikleri dgs sınavı tam bir haksız rekabet ortamıdır. LYS sınavını saymadan sadece YGS ile DGS sınavını karşılaştırırsak, Fen ve Sosyal Bilgiler soruları olmayan ve Matematik kısmında da bir sürü eksik ve soru zorluğu olarak daha kolay sorularla oluşturulan DGS, çalışanla çalışmayanı aynı kefeye koymaktan öte gitmemektedir. 2000 yılında yeterli olmayan mühendis, mimar gibi bölümlere destek amacı ile çıkartılan DGS sınavı amacına çoktan ulaşmış hatta fazla mühendis, mimar sayısından ötürü ÖSYS'den bile kontenjanı azaltılması gerekmektedir. Bu sebeplerden ötürü Dikey Geçiş Sınavının kaldırılmasını talep ediyorum.

Bugün halil imzanı bekliyor!

halil dinçer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yükseköğretim Kurulu: Dikey Geçiş Sınavının Kaldırılması». halil ve imza atan diğer 221 kişiye katıl.