Açıköğretim sınavlarındaki, 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması kaldırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanması gerekçesiyle bünyesinde açıköğretim eğitimi veren Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Senatolarının aldığı karar göre sınavların değerlendirmeleri 4 yanlış 1 doğruyu götürür şeklinde düzenlenmiştir. Eğitimde eşitsizliğe sebebiyet veren bu uygulama hiçbir lisans ve ön lisans eğitimi veren üniversitede ders başarısını değerlendirme maksatlı yer almamaktadır. ÖSYM'nin yaptığı sınavlar gibi, sonucunda seçme ve yerleştirme gibi amaçlar olmadan sadece öğrencinin dersinde başarısını ölçen, ara ve dönem sonu sınavlarının değerlendirilmesinde yanlışın doğruyu götürmesi eğitimin amacına ters, eşitlik ilkesine aykırı bir durumdur. Bizler, bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesini; başarı değerlendirilmesinin verilen doğru cevaplar üzerinden yapılmasını ve bu haksızlığa bir son verilmesini talep ediyoruz. Binlerce öğrencinin sesine kulak ver ve kampanyamıza destek ol; bunu başarabilmemiz için desteğine ihtiyacımız var.

Bugün Demet imzanı bekliyor!

Demet Güler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı: Açıköğretim sınavlarındaki, 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması kaldırılsın.». Demet ve imza atan diğer 78 kişiye katıl.