AUZEF FINAL BÜT 3DERS BARAJ PUANLARI KALDIRILSIN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Final(Bitirme) ve Bütünleme(Telafi) sınavlarında 40 puan altında alan kişiyi, Üç ders sınavında ise 50 altında alan öğrenciyi dersten bırakmaktadır. Yükseköğretim kurumunun aldığı karara göre de Açıköğretim fakültelerinin puanlarinda 4 Yanlış cevap 1 doğru cevabı silmektedir. Bu da öğrencinin 40 yada 50 puan barajını geçmesini zorlaştırmakta ve öğrenciler mağdur olmaktadır. Üstelik bu sıkı kurallara rağmen AÖF'ten alınan diplomaları işverenler değersiz görmektedirler. Emsal olan Açıköğretim fakültelerinin hiçbirinde sadece tek bir sınav üzerinde bu şekilde baraj bulunmamakta, baraj sadece dönem sonu ortalamasına göre konulmakta ve barajlarda 40 vaya 50 gibi yüksek puanlar olmamaktadır. Başka bir emsali olmayan ve YÖK kararıyla alınan 4 Yanlış cevabın 1 Doğru cevabı silmesine ters düşen ve öğrencileri mağdur eden, tek bir sınav üzerinde böyle yüksek bir not kotasının bulunmasının mantık dışı olduğunu bildiririz. Kendisine ve ülkesine faydalı olmak adına hayat koşturması içinde okumaya gayret eden açıköğretim öğrencileri olarak,dilekçemize konu olan Final,Bütünleme,Üç ders sınavlarındaki söz konusu baraj puanların kaldırılması, bu konudab Yetkili gördüğümüz Yükseköğretim kurumundan eğitimde adaleti sağlaması adına en yüksek ricamızdır.

Bugün Büşra imzanı bekliyor!

Büşra Aydemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÜKSEKÖĞRETİM KURULU: AUZEF FINAL BÜT 3DERS BARAJ PUANLARI KALDIRILSIN.». Büşra ve imza atan diğer 128 kişiye katıl.