Öğretim üyesi, araştırma görevlisi, lisansüstü öğrenci alımları merkezi sistemle yapılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yükseköğretim kurumları bünyesinde açılan ögretim üyesi ve araştırma görevlisi kadrolarına alımların cari usulle yapılması iltimasa yol açarak üniversitelerdeki eğitim kalitesine zarar vermektedir. Üniversitelerin gelecek nesiller için en yetkin kurumlar olduğu düşünülürse, kurumlarda görevlendirilecek kişilerin de alanına hakim olması gerekir ancak cari usul ile yapılan alımlar liyakat yerine iltimasa dayalı yapılmaktadır. Her kurumun kendi sınavını yapması ve alımların başka kurumlar tarafından sorgulanmaması kadroların sahipli açılmasına neden olmaktadır. Kadro ilanları uzmanlık gerektiren alanla ilgili alınacak kişiye göre özelleştirilmektedir. Pek çok kurum kendi kararlaştırdığı kişiyi listede ilk 10'a sokmak için yüksek puanlı adayların belgelerini alakasız gerekçelerle kabul etmemektedir. Bu ve benzeri pek çok neden diğer adayları maddi ve manevi sıkıntılar içine sokmaktadır.
Cari usul ile alım liyakata dayalı bir alım sistemi değildir ve üniversitelerdeki eğitim kalitesinin düşmesinin en büyük etkenlerinden biridir. Kurumların keyfi davranışlarına son verilerek ögretim üyesi, araştırma görevlisi, doktora ve yüksek lisans öğrencisi vs. alımlarının merkezi sisteme dayalı yapılmasını talep ediyoruz.