Yetenek sınavımıza dokunmayın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Edinilen son dakika bilgisine göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), aralarında Grafik Tasarım ve Spor Bilimleri'nin de yer aldığı 14 yükseköğretim programını, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölüm kapsamından çıkardı. Bu bölümler, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) merkezi yerleştirme ile öğrenci alacak.

Arkadaşlar, insanlar senelerce çalışıp emek verdi ve vermeye devam ediyor. Resim ve spor bölümünü seçecek ve seçmiş arkadaşlarımız mağdur durumda. Ben müzik bölümü öğrencisiyim, benim için kaldırılmamış olabilir ama bu umurumda olmayacağı anlamına gelmez. Ülkemizde zaten sanata verilen önem ciddi anlamda düşük, üstüne bir de yetenek sınavı kaldırılırsa, verilen önem daha da azalacak. Yetenekli veya yeteneksiz, gereken puanı alanlar girebilecek. Durum cidden vahim. Fazla dile gelmedi bu haber çünkü dediğim gibi sanata verilen önem neredeyse "SIFIR"(0). Lütfen bu kampanyayı imzalayarak yetenek sınavının kalkmamasına siz de yardımcı olun. #YETENEKSINAVIMADOKUNMA