Yıldız Teknik Üniversitesinde çaresizliğe sessiz kalmayın !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ben Yıldız Teknik Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim. Okulda geçen zaman zarfında ulaşım, yemekhane ve işletmelerin durumu insanların sabrını zorlayacak şekilde kötü.

Bir zaman kampüs içi olsun Cevizlibağ ringleri olsun 3 kuruş para okul alacak diye öğrenciler işletmecilerin önüne yem diye atıldı. Kağnı gibi araçlardan modern araçlara geçildi ama 3 kuruş hesap değişmedi. Yetersiz taşımacılar artan kapasiteyi kaldırmıyor ve ufak hesapların peşinde koşma peşindeler. Güvenlikle otostop çekiyorum diye tartışmışlığım bile var.

Yemekhane kuyruğu yüzünden son senemde 2 defa yemek yeme fırsatım oldu ve onda da sabredip bekledim.Yemeklerin yenecek bir durumu yok. Sabah onda gelen yemek ısıtılmaksızın öğrencilerin önüne verilir. 4 koldan yemek yeme yerine çalışanlar rahat edecek diye tek sıraya düşer o kuyruk. Bi de çalışanların nazını çekersin çünkü o yemeği sana vermezse ölmek üzeresindir. 2 defa yemek yedim ve ikisinde de sadece yan olarak verilen gıdaları yedim.

Kafelere gelen düzenleme açık alanların kapanması ve çayın 1 tl olduğu yerlerde 0,75 kuruşa indirilmesi gerçekleşti. Ama bir kafe hariç ( benim bildiğim ) Teknopark için çalıştıkları için öğrencinin cebinde parası var mı yok mu hesabı olmadan fiyatlar koyar. ( 4 senedir protesto eder ev arkadaşım). Neden?  Çünkü okul işletmelerden kira almakta.

Fotokopicilere gelince onlar zaten 2 ele toplanmış. Fakültelerdeki copyler ihaleye açılır çalışmaz. Büyük copylere gitmen gerekir. Orada da normal fiyatın iki katıdır.(kampüsün içinde olmayan copynin iki katı ). Ama onlar olmazsa biz okuyamayız ve çalışanların egosunu da tatmin etmeniz gerekir.

Ha bu arada Sayın Rektörümüz Volvo S90 almış hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. En kısa zamanda onunda  bir sabah öğrencilerin arasına karışıp yukarıya çıkma çabasını görürüz ve yemekhanede de lütfen i yemek yerseniz seviniriz. Kopiler siz geldiğiniz de iyi davranıyor olacaktır muhakkak. Fiyattan anlarsınız durumu zaten. Kafelerde bi öğrencinin bir ay kafeden yese ne kadar ücret gerekli mühendis kafası çalışan kardeşlerim olarak hesaplayacağınızı ümit ediyorum.

Ben giderim de giderayak içimi döktüm.

Bugün mahmut imzanı bekliyor!

mahmut ahmed bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÖK: Yıldız Teknik Üniversitesinde çaresizliğe sessiz kalmayın !». mahmut ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.