YÖK BESYO Yetenek Sınavlarına Dokunma!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bir çok politikacı ve sanatçının bu konudaki tavrına rağmen YÖK başkanı başta olmak üzere YÖK çalışanları yetenek sınavlarını ısrarla kaldırmak istemektedir. 20.09.2019 tarihli yazısında YÖK tüm KKTC Üniversitelerinin beden eğitimi bölümlerinin yetenek sınavlarını kaldırmış, sonrasında ise Türkiye'de 14 bölümde yetenek sınavının kaldırılması olayı patlamış ve akabinde gelen tepkiler üzerine 14 bölümde yetenek sınavının kaldırılmasını bir yıl ertelemiştir. Ancak Resim ve Müzik bölümleriyle alakalı sanatçılar yeterince tepki gösterdiği için gözünü BESYO bölümlerine koymuş ve nihai niyeti BESYO yetenek sınavlarını kaldırmaktır. Kıbrıs'ta 2020 yılında tüm Türkiye'de ise 2021 yılında BESYO Bölümlerinin Yetenek Sınavlarını kaldıracağını kendisiyle iletişime geçen üniversite yetkililerine söylemiştir. Amacımız bu absürt karardan vazgeçilerek BESYO Başta olmak üzere Cumhurbaşkanımızında ifade ettiği gibi "yetenek isteyen bölümlere yetenek sınavı olmadan girilemez" mantığıyla hareket etmeleridir.

LÜTFEN CİMER'e DE KONUYLA ALAKALI ŞİKAYET GÖNDERİNİZ