Yeni Veteriner fakülteleri açılmasın açılmış olan şartları olumsuzlar kapatılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Üniversitelerimizdeki akademik kariyere sahip kişi sayısı zaten yetersiz iken ve çoğu üniversite de mevcut veteriner fakültelerinde ülkenin ihtiyacindan fazla kontenjan açılarak işsiz ordusuna eklenme potansiyeli yüksek öğrenci mevcudu varken çoğu fakültede bina laboratuvar vb imkanlar yokken açılacak her yeni Veteriner fakültesi kalitesiz ve ülke hayvancılığındaki sorunlara çözüm olmak yerine ülke ekonomisine daha fazla zarar verecektir şöyle ki yapılacak her yanlış müdahale ve sonucunda ölecek koyun keçi sığır vb hepsi birer milli servetten çöpe giden milyar dolar lar boyutuna ulaşabilir sürdürülebilir bir Veteriner hekimlik öğretimi için kantite yerine kaliteye önem vererek mezun olan kişilerin gelecek kaygısı olmadan mesleklerini icra edebilmesi en önemli toplumsal sorun ve odevdir . Sonuç olarak bir Veteriner hekim olarak ülkemizde hayvancılık uygulanan yanlış politikalar nedeniyle iyice geriler iken enflasyonist bir yaklaşımla sadece oy kaygısıyla yeni fakültelerin hiç bir fizibilite yapılmadan mantar gibi ilçelere dahi açılması çok yanlış bir yaklaşımdır.

Sayın yetkili olan erk artık bu hatadan dönmenizi ve ülke tarım ve hayvancılığıni bu bataklıktan kurtarmanizi arz ederim