Sağlık Hizmetleri Alanı için adil sınav sistemi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Bizler eski adı sağlık meslek lisesi olan yeni adıysa mesleki teknik ve anadolu ismi verilen sağlık bölümü öğrencileriyiz. Yeni gelen sınav sistemi ile bizlerin kendi alanımız ile ilgili olan bölümlere atanmamız oldukça zorlaştı. Ne ek puanımız var ne de daha önce uygulanan sınavsız geçiş hakkımız. Bizler kendi alanlarımız için 11 ve 12. sınıf sayısal derslerinden sınavda sorumlu olacağız,bilindiği üzere biz bu dersleri hiç görmedik. Bu bir çelişki değil mi? Yani liseden kendi bölümüne altyapısı olan öğrencilerin kendi bölümlerine girmesi zorlaşıp diğer kalifiyesiz anadolu liseleri bizlerin önüne geçirerek onları avantajlı duruma getirmiş oluyorsunuz. Bu bakımdan öncelikle isteğimiz:

Üst bölümlerimiz olan iki yıllık yüksek okullara hem kontenjanımızın arttırılmasını hem de ek puan verilmesini istiyoruz.Yine dört yıllık sağlık bölümlerine de özel kontenjan ve ek puan hakkımız olduğunu düşünüyoruz.

Seçim döneminde cumhurbaşkanımız statümüzün yükseltileceğine yönelik sözlerini teminat sayıyor, ümidimizi koruyoruz.

Saygılarımızla…

Bugün Ahmet Fatih imzanı bekliyor!

Ahmet Fatih Çakmak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÖK: Sağlık Hizmetleri Alanı için adil sınav sistemi». Ahmet Fatih ve imza atan diğer 4.987 kişiye katıl.