PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ KONTENJANLARI ARTMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bir psikoloji öğrencisi mezun olduğu zaman gerçeklerle karşılaşıyor. İşinin yapabilmesinin ne kadar zor olduğu görüp kendi içine kapanıyor. Bunun üstüne meslek yasası olmadığından dolayı diğer bölümler yüksek lisansını psikolojiden yapabiliyor bunun daha ötesine bakacak olursak insanlar para verip eğitim bile denemeyecek kurslardan sertifika alıp ruh sağlığı çalışanı olarak geçiniyorlar.

Psikoloji bölümünün kontenjanı arttıkça ve bir meslek yasası olmadıkça, kontenjanın artması sadece niteliği düşürecektir. Zaten birçok üniversitede yeni açılmasından dolayı eğitimin niteliği düşük. Psikoloji mezunu olup sadece teorik kısmıyla kalınıyor.  Bu yüzden belirli bir kontenjanla sabit durmasını istiyor ve daha nitelikli bir eğitim istiyoruz.

Her geçen gün psikologlara olan ihtiyaç artıyor, talep artıyor. Fakat devlet ataması olmaması ve özellerde asgari ücretten bile düşük maaşların teklif edilmesi psikolojiyi korkunç bir hale getirmektedir. Mezun olan insanların ne yapacağını bilmemektedir. Ruh sağlığı çalışanı olmasına rağmen kendi ruh sağlığından olmasına sebep olmayın.

2017 kontenjanı 6.770 kişi

2018 yılı %16.9 artış ile 8.112 kişi

2019 ile bu kontenjan fazlasıyla artacaktır. Buna dur denmesini ve nitelikli bir eğitim için adım atılmasını, meslek yasasının oluşturulmasını ve daha mutlu bir Türkiye için bu adımların sürekliliği istiyoruz.

YÖK'ün bizi duyması dileğiyle.