MARMARA ÖĞRENCİ DÜŞMANLIĞINI BIRAK!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Yok ve tarafına Marmara Dayanışması bu kampanyayı başlattı

Marmara Üniversitesi yayınladığı ara sınav yönergesinin 12. maddesinde "İnternet veya elektrik kesintisi, şarj, cihaz arızası, vb. nedenler mazeret olarak kabul edilmeyeceği için sınav esnasında kullanacağınız cihaz ve gerekli ekipmanların kontrolünün önceden yapılması önerilmektedir." kararı yer almaktadır. Ve yine aynı sınav yönergesinin 14. maddesinde ise "Sınava bağlantı yapan aday bu koşulları kendi rızası ile kabul etmiş sayılır." kararına yer verilmiştir.

Biz Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak üniversite yönetiminin öğrenci düşmanı uygulamalarına ve piyasacı anlayışına dün olduğu gibi bugün de karşı durmaktayız. Marmara Üniversitesi öğrencileri bu öğrenci düşmanı uygulamayı kabul etmemektedir.

Uzaktan eğitim sürecinde sağlıksız altyapısı sebebiyle sürekli canlı ders sistemi çöken Marmara Üniversitesi Yönetimi, bu süreçte öğrencileri mağdur etmekle yetinmeyerek şimdi de sınavlarda öğrenciden bağımsız oluşabilecek nedenleri mazeret olarak görmediğini söylüyor ve sorumluluktan kaçarak öğrencilerin sırtına yük bindiriyor.

Ülkemizdeki elektrik kesintileri ve internet altyapısı göz önünde bulundurulduğunda olası bir elektrik veya internet kesintisinin cezasını öğrenciye kesmek öğrenci düşmanlığından başka bir şey değildir. Bunların önceden kontrolünün yapılmasını öğrenciden istemek ise gülünçtür ve üniversitenin gelmiş olduğu durumu özetler niteliktedir.

14. maddede ise sınava giren öğrencilerin bu maddeleri kendi "rızası" ile kabul ettiğini söylüyor. Bu haksızlığa, öğrenci düşmanlığına rızası olmayan öğrencilerin ise sınavlara giremeyeceği açıkça ortadadır.

Biz Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak tekrar hatırlatma ihtiyacı duyduk. Bizim bu yönergeye rızamız yok, kabul etmiyoruz. Marmara Üniversitesi yönetimine de diyoruz ki #MarmaraÖğrenciDüşmanlığınıBırak

• Ara sınav yönergesi öğrencilerin lehine düzeltilmelidir.
  • Marmara Üniversitesi yönetimi öğrenci düşmanlığını bırakmalıdır.
  • Öğrencilerin imkanları göz önünde bulundurularak karar verilmelidir.
  • Öğrencilerden bağımsız oluşabilecek aksaklıklardan öğrenciler sorumlu tutulmamalıdır.
0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.