Formasyon ücretlerini geri istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü kapatıldığı için pedagojik formasyon eğitimi ilahiyat öğrencilerine 2 taksitle ücret karşılığı veriliyordu.2017 yılında bu sistem değişti ancak buna rağmen bizden ücretin ilk taksiti olan 1000 tl  alındı ve tabiri caizse bir tuzak gibi bu durum sistem değişmeden hemen önce aceleye getirildi.Çoğu düşük maaşla çalışıp çocuğunu okutmaya çalışan aileler için 2000 TL büyük bir miktar.Bazı üniversite öğrencileri (Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi gibi) bu konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdiğinde ücretleri geri ödenmiş.Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat öğrencileri olarak biz de bu konuda çok mağduruz. 2000 TL devlet için bir hiç olabilir ama bir öğrenciler için çok önemli bir miktar.ilk taksitin geri iadesi ve ikinci taksitin de alınmaması için gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Bugün Seher imzanı bekliyor!

Seher Varlı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yök: Formasyon ücretlerini geri istiyoruz!». Seher ve imza atan diğer 25 kişiye katıl.