yökdil sınavı için ek başvuru süresi verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

YÖK tarafından 5 Kasım'da 30 ilde 35 sınav merkezinde düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı başvuruları 26 Eylül-6 Ekim'de yapılacak.
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yapılacak üçüncü Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları başladı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, üçüncü YÖKDİL Sınavı 5 Kasım Pazar günü, 30 ilde ve 35 sınav merkezinde saat 09.30'da tek oturum halinde yapılacak.

Sınav başvuruları yarından itibaren 6 Ekim'e kadar "yokdil.yok.gov.tr" internet adresi üzerinden alınacak.

Fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında düzenlenecek sınav, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilecek.

Başvuru süresini kaçırsan akademisyenlerimiz/adaylarımız için ek başvuru süresi sağlanmalıdır. Aksi durumdaa binlerce insanın emekleri ertelenmek zorunda kalacak ve dil engelini aşmak için en az 4 -5 ay beklemek zorunda kalacaklardır.. Bu sebepten ek başvuru süresinin sağlanması ve adayların mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz.

Bugün hatice imzanı bekliyor!

hatice orhan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÖK BAŞKANI M.A. YEKTA SARAÇ: yökdil sınavı için ek başvuru süresi verilsin». hatice ve imza atan diğer 44 kişiye katıl.