6. SINIF TIP ÖĞRENCİLERİ OLARAK SOSYAL İZOLASYON HAKKIMIZI İSTİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

13.03.2020 tarihinde coronovirüs tedbirleri doğrultusunda rektörlük resmi sitesinde yayımlanan yazıda tıp fakültesi 6. sınıf öğrencilerine 3 hafta tedbir tatili verildi. 16 mart günü YÖK'ün yeni aldığı kararda intern öğrencilerin eğitim süreci hakkındaki kararı rekötürlüklere bırakmasının ardından rektörlüğümüzde yapılan toplantı sonucu intern doktorların okula gelmesi yönünde karar verildi. Diğer tıp fakültelerinin bazılarında ise tatile devam edilmesi ve dönemin uzamayacağı yönünde kararlar alınarak ülke genelinde eşitsizlik oluşmuştur.Tokat, Bolu, Maraş, Sivas, Maltepe gibi sayılı üniversitelerde sağlığımızı gözardı ederek görevli olmaya zorlanmaktayız. Daha önce yapılan resmi açıklama doğrultusunda hareket eden çoğu öğrenci şehirden ayrıldı. Tıp fakültesi dekanlığı şehirden ayrılan öğrencilerin geri gelmesini isteyerek öğrencilerin sağlığını hiçe sayarak öğrencileri mağdur etmiştir. Öğrenci yurtlarının bir çoğu da kapatıldığı için öğrenciler zor durumda kalmaktadır. Sayın Fahrettin Koca'nın özenle yürüttüğü sağlık politikasını hiçe sayıp önce memleketlerinize gidebilirsiniz deyip şimdi tekrar gelmeye zorlayarak hastanedeki angarya işleri yapmak için bizleri gönüllü olmaya zorlamaktadırlar.  Gelmezsek mobbing uygulayacaklarını açıkça beyan eden asistanlarımız hocalarımız olmuştur.

Resmi yazı istememize rağmen rektörlük size resmi yazı vermek zorunda değiliz gibi ifadelerde bulunmuştur. Maske dahi bulamadığımız hastanede, hastanın bütün sıvısıyla birebir biz karşı karşıyayız. En doğal hakkımız olan izolasyon hakkımızı kullanmak istediğimizde ise rektörümüz tarafından vatan hainliğiyle suçlanıp alenen okulumuzun uzayacağı ve yemin töreni yapılmayacağı yönünde tehditler aldık. Tıp fakültesi 6 . Sınıf öğrencileri öğrenci vasfından uzaklaştırarak mezun olmuş ve aktif görev alan doktor statüsüne konmuştur. Tıp fakültesi son sınıf öğrencileri de diğer öğrenciler gibi muamele görmelidir ve coronavirüs sebebi ile 3 hafta tedbir tatili hakkı geri verilmelidir.Olası olağan hal durumunda hepimizin DOKTORLUK yapmaya hazır olduğunu bildirmek isterim. Bize destek olur musunuz?