2.öğretim Harç Ücretleri Kaldırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
TBMM ve tarafına Zülfü Altungök bu kampanyayı başlattı

"İkinci öğretimler harç ödemesin. "
Sayın başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır. 2018 2019 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir. Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir. Yine 2018 2019 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır.”

Birinci öğretim ve açıköğretim için kanunda geçen tabirin ”katkı payı ve harç”, ikinci öğretimde alınan ücretin ise kanunda ”öğrenim ücreti” olarak geçtiğini belirten Arınç, birinci öğretim ve açıköğretimdeki toplam 3.5 milyon öğrenciden

”Öğrenim ücreti katkı payı olmadığı için ayrıca bir kanun çıkarılması gerekmektedir. Şu anda kararnamemizin içinde katkı payları ve harçlar bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

2017 yılındaki yetkililerin çözüme ulaşması beklenen konu - ikinci öğretimlerin harç ödemesinin kaldırılması - hakkında açıklamaları biliyoruz. Bu doğrultuda 2019 yılında, mart seçimlerine yaklaşmışken sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'dan biz gençlerin tekrar bu konuda ısrarı üzerine bir toplanma gerçekleştirelim. Bu konu Kyk, EYT gibi çözülmesi gereken sorunlardan sadece biridir. İkinci öğretimlerin harç ödemesi hususunda gerekli düzenlemelerin ilgili kurumlarca,

ivedilikle gerçekleştirilmesini saygılarımızla arz ederiz.

05/02/2019

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.