Üniversiteye geçişte OBP adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bilindiği üzere 2010 yılından beri üniversiteye geçişteki son basamak olan YGS ve LYS kaldırıldı. Yerine TYT ve YKS adında 2 yeni sınav geldi. Yeni sınavlardaki soru sayıları, sorular için verilen süre, sınav günleri tartışıladursun sistemin en önemli aksaklığı hala görmezden gelinmekte: OBP

8 Kasım 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın dahi kabul ettiği OBP şişirme olayı YÖK başkanı Yekta Saraç ve ÖSYM başkanı Mahmut Özer tarafından hala görmezden geliniyor. Ülkenin dört bir yanına yayılmış olan dershaneden bozma özel eğitim kurumları, teftiş ve denetlemeden dahi korkmadan kurumunun reklamını yapmak adına öğrenicisinin okul notlarını şişiriyor.  2.5 Milyon öğrencinin geleceğini şekillendirecek olan bu sınavda, öğrencinin geleceğini azmi ve çalışkanlığı değil, okuduğu okulda dağıtılan adaletsiz puanlar belirliyor. Bu ülkenin geleceği olan öğrenciler olarak, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve adaletin sağlanması adına OBP etkisinin düşürülmesini talep ediyoruz.

#ObpEtkisiDüşürülsün

#EğitimdeAdalet

Bugün Ata imzanı bekliyor!

Ata Tekin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÖK: Üniversiteye geçişte OBP adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz!». Ata ve imza atan diğer 432 kişiye katıl.