0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bu ülkede belli periyotlar ile üniversite sınavı sistemi değiştirilmektedir. Mevcut sistem; herkese istediği bölüme yönelik soru cevaplama şansı veren , 3 saat gibi kısa zamanda tüm soruları cevaplamak zorunda bırakmayan 5 ayrı oturumlu lys sınavından oluşmaktadır. Yeni getirilmek isten sınav;   ygs ve lys sınavını birleştirip tek sınava dönüştürme çabası olup zaten yıllar önce uygulanmış ancak olumsuzlukları nedeniyle vazgeçilmiş bir yöntemdir.  Gençlerin hayatlarındaki en önemli meslek seçim sınavını; 1 gün içerisinde 3 saat'de   gerçekleştirmek  daha önce uygulanmış, hep şikayet edilmiş, şimdikinden daha kötü yönteme dönüştürülmemelidir.

Sınav sistemi değiştirilecek ise;

1- Bilimsel verilere ve araştırmalara  dayanılarak, eğitimcilere danışılarak yapılmalıdır.

2- Değiştrilecek sınav sistemi uzun vadede tüm taraflar bilgilendirilerek gerçekleştirilmelidir. Bu sene uygulanmamalıdır.

3- Bu sene 12. sınıf olan öğrenciler Ağustos ayından beri , kurslara, okullara giderek çalışmalarına mevcut sisteme göre başlamış olup,   sistem değişikliğinden bu sene ciddi şekilde etkileneceklerdir. Sınav sistem değişikliği bu sene uygulanmamalıdır.

Bugün Aysın imzanı bekliyor!

Aysın Giray Kaynak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yök: Üniversite sınav sistemi değiştirilmemeli , değişiklikler bilimsel verilere dayanmalı». Aysın ve imza atan diğer 56 kişiye katıl.