Özel Yetenek Sınavı TYT 240.000 Şartına Hayır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Kurulunuzun açıkladığı "2018-YKS’den itibaren özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmek için adayların TYT
puanının en düşük 240 bininci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir." kararınız aşağıda belirtilen sıkıntıları doğuracak olup, mevcut alınan kararın bir daha incelenip değerlendirilmesi hususunda,

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Alınan Kararın Yol Açabileceği Temel Problemler
1- Güzel Sanatlar Lisesi çıkışlı öğrencilerin herhangi bir önceliği olmadan TYT'de 240.000'e girme şartının olması, bu alanın içinde en küçük yaştan itibaren bulunan ve hedeflediği mesleğinin gereği müzikle ve resimle uğraşan kişilere çok büyük bir haksızlıktır.
2- Türkiye'de her yıl Müzik Öğretmenliği için özel yetenek sınavına giren öğrencilerin çok az bir kısmı sıralamada YGS'de 240.000'de yer almaktadır. Önceki yıllarda 240.000'e girmek Puan Türlerinin olmasından dolayı daha kolaydı ancak, TYT'de puan türü yok 240.000'e girmek çok daha zor durumda. Dolayısıyla Türkiye'deki tüm üniversitelerin bu uygulamayı yapması mevcut olan üniversitelerin özel yetenek sınavıyla kontenjanını dolduramamasına sebep olacaktır.
3- Yıllardır koşulsuz şartsız verilen formasyon eğitimi ve buna istinaden şuanda öğretmen kabul edilen binlerce kişinin olması alınan bu kararla taban tabana zıt bir olaydır.
4- Güzel Sanatlar lisesinde okuyan ve bu alanı küçük yaştan itibaren benimsemiş kişilerin Güzel sanatlar lisesindeki müziğe ve resime dayalı eğitim baz alındığında 240.000'de kendine yer bulma ihtimali çok düşüktür. Kendini bu alana adamış kişilerin öğretmenlik yapamaması hem bu kişiler hem de bu kişilerin yetenekleri açısından büyük bir kayıp olacaktır.

Bugün Burak imzanı bekliyor!

Burak Korkmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÖK: Özel Yetenek Sınavı TYT 240.000 Şartına Hayır!». Burak ve imza atan diğer 583 kişiye katıl.