Kampanyanın muhatabı: www.osym.gov.tr/  ve 2 diğer muhatap daha

#kısacevaplısorulardegerlendirilsinOSYM

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavları'nda ilk kez 'Kısa Cevaplı Soru' uygulaması yapıldı . Kısa cevaplı soruların örnekleri daha önceden yayınlandığından adaylar bu soruları cevaplandırırken zorlanmadı. Ancak bu soruların (78,79 ve 80) cevaplarının optiğin arkasında bulunan kısa cevaplı sorular için özel olarak ayrılan optiğe kodlanacağı bilgisi neredeyse hiç bir gözetmen ya da sınav görevlisi tarafından adaylara verilmedi.(Ayrıca bazı sınav yerlerinde gözetmenlerin kitapçıkları adayların önünde açmaması , sınavda birbiriyle konuşmaya çalışan öğrencileri uyarmaması dikkat çekti.)Kitapçığın ya da giriş belgesinin üzerinde bu konuya ilişkin bir bilgi bulunmadığından , sınav esnasında da gözetmenlerle konuşmak ve gözetmenlere soru sormak yasak olduğundan pek çok aday bu soruların cevaplarını yalnızca kitapçık üzerine yazdı.Adaylar bu nedenle sınav sonuçları hesaplanırken kitapçıklarının da dikkate alınmasını istiyor. Bu tür öğrencilerin sayısının çok fazla olduğunu göz önüne alınınca bu konunun dikkate alınması gerektiği düşünülüyor

Bugün ARDEMSOFT imzanı bekliyor!

ARDEMSOFT bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «www.osym.gov.tr/: #kısacevaplısorulardegerlendirilsinOSYM». ARDEMSOFT ve imza atan diğer 90 kişiye katıl.