0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yeni üniversite sınavlarında fen derslerinin önemi azaltılmış görünüyor. Eski sınav sisteminde YGS de 40 LYS de 3*30 olmak üzere toplam 130 soru soruluyor ve öğrenciler tarafından çok ciddiye alınıyordu. Yeni sistemde bu sayının 40 a düşecek olması fen derslerine verilen önemi oldukça azaltacağından bu dersler yok olmaya mahkum olacaklar. Üniversiteye, okuyacağı bölümlerin temelini lisede almadan gitmiş olacak bireylerden ne bekleyebilirizki? Birey,iyi bir doktor iyi bir mühendis iyi bir kimyager fen derslerini temelden almalı. Yerli üretim yerli araç yerli füze diye heveslenirken mevcut duruma gelmek çok acı.Bu konu ülkemiz ve geleceğimiz için çok önemli diye düşünüyorum. Fenin dili olan matematik bu kadar ön plana çıkarılıp asıl önemli olan fen günümüz teknoloji dünyasında bu kadar geriye itilirse ülkemiz çok acı bir gelecekle karşı karşıya kalacaktır.Bu yazdığımın dışında bir sürü sebep sayabiliriz. Bundan ötürü yapılan bu hatadan bir an evvel dönülmesi için büyüklerimize geleceğimiz adına yalvarıyorum. Bilim ve fen hayatımızın odağında olsun.

Bugün Onur imzanı bekliyor!

Onur Özkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «www.osym.gov.tr: Fen derslerini ÖSYM önemsenmezse bu dersler yok olur.Fen yok olursa biz de yok oluruz.». Onur ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.