Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 9 destekçiye ulaştı

Sınavsız bir sistem başlatılmak isteniyor. Buna desteğimiz tam. En azından liseye girişte öğrencilerin yarış atı gibi yarıştırılmamaya ihtiyacı var. Yeni sistemle evlerimize en yakın okullar kavramı da iyi ama eksikler var. Bu okullar şimdiye kadar iyi okul kötü okul diye ayrılıyordu. Bir anda her okul aynı seviyeye nasıl getirilecek?  Öğretmen kadrolarındaki nitelik farklılığı gözle görülebilir derecede. Gelelim asıl konuya. Sınavla girilen liselere çok talep olacak. Öğrenciler yine en iyi okullara gitmek için yarışacak ama yeni yapılan açıklamada İstanbulda bile sadece 40 okulun sınavla girilecek lise olarak belirlendiği  Ve  o okullara sınava girecek adayların sadece %10 unun yerleşebileceği yönünde. İl bazında seçilecek okul sayısını ilçe bazında seçilmesini, ilçede en azından 2 okulun sınavla girilecek lise olmasını,  bu okulların kontenjanlarının arttırılmasını istiyoruz. Desteğinizi bekliyoruz.

Bugün Aleyna imzanı bekliyor!

Aleyna AKIN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «www.meb.gov.tr: liseye giriş sisteminde sınavla girilecek lise sayıları ve kontenjanı arttırılsın». Aleyna ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.