Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde Cinayetlere Bir Son verilmeli !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

11.10.2016 gecesi, eşim Ahmet Yatmaz şiddetli kusma (kanlı) şikayeti ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine kaldırdık yapılan tetkikler ve endoskopi sonucu herhangi bir tanı koyulmadı ve sabah acilden ayrıldık. O geceden sonra eşimin bulantı ve kusma şikayetine karın ağrısıda eklendi Acil Servisine karın ağrısı şikayeti ile gittiğimizde ağrı kesici iğne olup ertesi güne kadar rahatlatama yaşıyordu, 27.10.2016 tarihinde şiddetli karın ağrısı ile tekrar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine gittik. Yapılan ağrı kesiciler fayda etmedi, yapılan tetkiklerde bir şey bulunamadığı için eve gönderdiler, hiç dinmeyen karın ağrısı bulantı ve kusma şikayetleri ile verdikleri ağrı kesicileri kullanarak hayatımıza devam ettik. 09.11.2016 tarihinde tekrar ağrılara dayanamayarak Acil Servise gittik 11.11.2016 tarihinde araya hatırlı kişiler koyarak genel cerrahi Halim Kaya tarafından servise kabul edildik. Serviste 10 gün boyunca suda dahil hiçbir gıda verilmedi eşimin karın ağrısı ve kusma şikayetleri dindi serviste yatarken endoskopi ve kolonoskopi yapıldı. Kolonoskopi sonrasında doktor Gökhan Aksakal eşinizin teşhisi konulmuştu aslında, ama biz yine de endoskopi ve kolonoskopi yaptık eşinizin böbreğine dalağına ve ince bağırsağına pıhtı atmış dedi kötü bir şey mi ? dediğimde tabiki kötü ince bağırsaktaki pıhtı kangrene çevirir bağırsağı çürütür, çok tehlikeli dedi. Doktorumuz Halim Kale de aynı şeyleri söyleyip hergün kan sulandırıcı iğne olacağını ve yemek yemeye başlayabileceğini söyleyip taburcu etti. Eve geldiğimizin ertesi günü şikayetleri aynı şiddetle yeniden başladı doktor Halim Kale ye gittiğimizde "olacak tabi ağırın, pıhtı var orada hem sen zaten benim hastam değilsin bundan sonra hemotoloji doktoruna gideceksin" dedi. Hemotoloji doktoru Mustafa Köroğluna gittiğimzde yapılan tetkiklere bakıp, nerden pıhtı olduğuna karar vermiş varda diyemem yok da diyemem diyerek kan sulandırıcı ilacımızı yazmayı reddetti. Ben emin değilim daha önce kime yazdırdıysan ona yazdır ilaçlarını dedi. İstediği tahlillerin sonucunu görüp siz benim hastam değilsiniz dedi.Eşim karnım çok ağrıyor dayanamıyorum dediğinde "kendin gibi ağaçtan düşmüş birini bul" onun nasıl geçmiş ona sor diyerek bizi gönderdi. Halim Kale ye gidip söylenenleri aktardık. İlacı yazdı gönderdi. 26.12.2016 tarihine kadar sık sık acile ve Özel Medikar Hastanesinde çeşitli doktorlara giderek hiç dinmeyen karın ağırısı ile hayatımıza devam ettik. 26.12.2016 gecesi eşim ambulans ile hastaneye kaldırdık. Acil doktoru cerrah Mustafa Altundal ile telefonda görüştüğünü bağırsak delinmiş yatırın sabah ameliyat edeceğini acil doktoruna söylemiş. Serviste eşin ne zaman isterse (5 Kez) ağrı kesici iğne yapıldı. vucudu nabız alınamayacak kadar soğuktu ve çok yoğun terlemesi vardı. Sabaha kadar eşimin tansiyonuna bile bakılmadı, bir tane serum verildi. İkinci serum servis hemşiresi dinlenmeye çekildiğinden unutuldu. Bu arada gece 03:00 gibi idrara çıkamaz oldu. 27.12.2016 sabahı eşim Cerrah Mustafa Altundal tarafından ameliyata alındı, ameliyat sonrası iyi geçtiği yalnız kalp ilgili bir sorun olduğunu kardiyololoğun göreceğini tedbir amaçlı bir gece yoğun bakımda kalacağını sabah odaya alınacağı daha öncededen de bağırsağında bir delik olduğu söylendi. 28.12.2016 sabahı vizite gelen doktorumuza eşimin neden odaya çıkmadığını sorun olup olmadığını sorduğumda"çıkabilir de çıkmayabilir de " anasztezist bilir durumu iyi dedi ilerleyen saatlerde 13:30 gibi eşimin kalbinin durduğuna dair yoğun bakımdan arandık anjiyoya alındı dediler, bir süre sonra Mustafa Altundal gelip iki santimden fazla ilerleyemedik hastayı KAYBETTİK dedi 15 gün sonra yoğun bakım hemşiresine eşime ne olduğunu sorduğumda ben sabah nöbeti devraldığımda eşinin bilinci kapalı idi kardiyolog Adem Adar dahil eşinin başında uğraşıyorlardı dedi doktor Edem Adar a gittiğimde eşinin kalp damarı ile ilgili bir sorunu yoktu normalde 3-4 arası olması gereken potasyum değeri 8 di potasyum yüksekliğinden kalbi durdu anjiyo falan yapmadım pil takacaktım takamadım dedi daha sonra doktor Mustafa Altundal a bağırsak delinmesi durumunda hasta acilen ameliyata alınması gerekiyormuş niçin sabahı beklediniz diye sorduğumda böbrek değerlerinin kötü olduğunu sabah kadar bir takım tedaviler görmesi gerektiğini ve o yüzden beklediğini söyledi. (Daha önce serviste bulunan asistan doktora sorduğumda aç olması gerekiyor demişti) sabah erken saatlerde bilincinin kapalı olduğunu, sorduğum halde iyi olduğunu odaya alacağınızı neden söylediniz dediğimde yok öyle bir şey 10:30 gibi eşin kendindeydi konuştum dedi ama tahlilleri incelediğimde saat 07:26 da potasyum değeri 6,36 saat 10:52 de 8,6 ama ölüm saati 14:30 çoklu organ yetmezliği ani kardiyak ölüm başka bir doktora tahlilleri gösterdiğimde eşimin böbrek değerlerinin gayet iyi olduğu ameliyata engel bir durumun olmadığı söylendi. Doktor Halim Kale ye ince bağırsaktaki pıhtıya müdahale edilmesi gerekiyormuş neden bir şey yapmadın dediğimde elimde belge olmasına rağmen inkar edip ben ince bağırsakta pıhtı var demedim dedi ayrıca Doktor Mustafa Altundal ın daha önce geçirdiği bir kaza sonucu kolunun bir sıkıntı olduğunu kol altına destek koymadan yazı bile yazamadığını birkaç kişiden duydum ve ayrıca ameliyathane de ve yoğun bakımda neden kamera olmadığını hastamıza ne yapılıp yapılmadığını öğrenmek hakkımız diye düşünüyorum Konu ile ilgili damadım tarafından SABİM e müracaat edildi ancak bir netice alamadık ben eşimi kaybettim konu hakkında hastanede ihmali olduğunu düşündüğüm doktor Halim Kale ve Doktor Mustafa Altundal hakkında şikayetçi olduğumu gerekli incelemenin yapılmasını ve suçlular hakkında gerekli yasal işlemin başlatılmasını ve tarafıma konu hakkında bilgi verilmesini rica ederim.

Gizle
Başvuru hareketleri için tıklayınız.
Cevaplar:
Cevap: SAĞLIK BAKANLIĞI > KARABÜK DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ (16.05.2018 12:28)
Sayın Zeliha YATMAZ

Merkez /KARABÜK
29.11.2017 tarihinde Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz 1701812859 numaralı başvurunuz idari incelemeye alınmış olup; incelemeye konu olan hususlarda disiplin, adli, mali ve idari yönden herhangi bir suç unsuru olmadığından ilgili hekimler hakkında bir işlem yapılmaya gerek görülmemiştir.
Bilgilerinize sunarız.
e- imzalıdır.
Dr. Öğr. Üyesi Erkan DOĞAN
Başhekim V.

Bugün Erdi imzanı bekliyor!

Erdi Yatmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «www.bimer.gov.tr: Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde Cinayetlere Bir Son verilmeli !». Erdi ve imza atan diğer 40 kişiye katıl.