Kampanya Kapatıldı

Kürt Dili ve Edebiyatı Ögrencilerine Atama

Bu kampanya 631 destekçiye ulaştı

Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız,
Bilindiği üzere Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli dersi kapsamında ortaokullarda Kurmanci ve Zazaki dersleri veriliyor. Milli eğitim bakanı sayın İsmet Yılmaz'ın yaptığı son açıklamaya göre Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli dersini içinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılında 17 bin öğrenci seçmiştir. 2017 şubat ayı öğretmen atamasında ise bu ders için sadece 2 kurmanci ve bir zazaki olmak üzere toplamda 3 kadro ayrılmıştır. Böyle yoğun bir talebin olduğu bir derse sadece 3 öğretmen atamak dersi seçmiş olan öğrencilerin bir çoğunu öğretmensiz bırakmıştır. Mardin Artuklu Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi bünyelerinde yer alan Kürt Dili ve Edebiyatı ve Zaza Dili ve Edebiyatı bölümlerinin hepsinin aynı anda ilk kez 2017 yılında mezun vermesi ve 2017 yılı öncesinde Mardin Artuklu Üniversitesinden mezun olan Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarından ataması yapılmayanlar ile birlikte toplamda bu iki bölümden mezun olan(Sadece Kürt Dili ve Edebiyatı lisans mezunu sayısı 120 den fazladır) genç sayısı bir hayli artmıştır ve artmaya devam edecektir. Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli dersine böyle yoğun bir talep varken bunca mezunun evde bekletilmesi, sadece 3 kadro ayrılması biz öğretmen adaylarını bir hayli üzmektedir. Mezun sayımızı ve dersi seçen 17 bin öğrenciyi baz alarak 2018 şubat ayı öğretmen atamasında en az 50 kadro talep ediyoruz. Öğrenciler öğretmensiz kalmasın.

Bugün sabri imzanı bekliyor!

sabri külter bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «www.bimer.gov.tr: Kürt Dili ve Edebiyatı Ögrencilerine Atama». sabri ve imza atan diğer 630 kişiye katıl.