Avusturya hükümetinin Camileri kapatması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Avusturya Başbakanı Kurz, çok sayıda imamı sınır dışı edeceklerini ve biri Türklere ait 7 camiyi kapatacaklarını duyurdu.

Avusturya'nın 'Harika Çocuk' lakaplı Başbakanı Sebastian Kurz, çirkin yüzünü gösterdi. Başbakan Kurz, biri Türklere ait 7 camiyi kapatacaklarını ve bu camilerde çalışan çok sayıda imamı sınır dışı edeceklerini belirtti.

Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) bünyesinde görev yapan yaklaşık 60 imamın yurt dışından finanse edildikleri gerekçesiyle oturum izinlerinin iptal edilmesi için sürecin başlatıldığını aktardı.

Bu sene çocukların, Türkiye’nin maddi destek sağladığı camide Çanakkale Savaşı’nı canlandırması, Avusturyalı yetkililerin soruşturma konusu olmuştu.

Bu olay üzerine, Viyana Belediyesi'nin Müslüman derneklerine sağlanan devlet yardımları konusunda "daha katı olması gerektiğini" söyleyen Kurz, bu camiyi kapatmakla tehdit etmişti.

DİN ÖZGÜRLÜĞÜ TÜM DÜNYADA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİYLE GÜVENCE ALTINA ALINMIŞ BİR ÖZGÜRLÜKTÜR. İNSANLAR TARİHTE VAR OLAN GERÇEK BİR OLAYI CANLANDIRDIĞI İÇİN CEZALANDIRILAMAZ. SADECE MÜSLÜMAN DİYE İNSANLARI CEZALANDIRAN BU ÜLKE İÇİN BAKANLIKLAR VE BAŞBAKANLIK NEZDİNDE ÜLKENİN UYARILMASI İLİŞKİLERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ...

Bugün TÜRK HALKI imzanı bekliyor!

TÜRK HALKI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «www.bimer.gov.tr: Avusturya hükümetinin Camileri kapatması». TÜRK HALKI ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.