Mülteciler ülkelerine dönebiliyorlarsa, MÜLTECİ DEĞİLDİR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Savaş sebebi ile ülkemize sığınan Suriye'li mültecilerin; bayram tatili ve coşkusunu akrabalarıyla birlikte yaşamaları için kendi ülkelerine misafir rahatlığında gidip gelmeleri son derece garip bir durumdur. Bu durum; ahlakımıza, kültürümüze, kanunlarımıza ve mülteci tanımına aykırı bir durumdur. Eğer misafir rahatlığında gidebiliyorlarsa, ülkelerinde kalamama ya da savaş mağduru olma durumları ortadan kalkmış olur. Dolayısıyla ülkemizde mülteci sıfatı ile hiçbir vergiye tabi olmadan yaşamalarının ve milli bütçemizden kendilerine ayrılan harcamaların gereksiz olmasına istinaden;

"Ülkelerine dönebilen Suriyelilere; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendilerine mülteci olmalarından kaynaklı sağladığı tüm hakların sonlandırılarak ve/veya Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı var ise iptal edilerek, sınır dışı edilmelerini istiyoruz."

Ülkemizin refahı adına alınan bu gibi kararlara gerekli hassasiyeti gösteren herkese teşekkürler.

İpek Özserttaç

Bugün İpek imzanı bekliyor!

İpek Özserttaç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «www.basbakanlık.gov.tr: Mülteciler ülkelerine dönebiliyorlarsa, MÜLTECİ DEĞİLDİR». İpek ve imza atan diğer 27 kişiye katıl.