Wok to Walk, Toridoll: Сложете край на клетките!

Wok to Walk, Toridoll: Сложете край на клетките!

Started
May 25, 2022
Petition to
Wok to Walk Bulgaria
Victory
This petition made change with 89,001 supporters!

Why this petition matters

TORIDOLL (компанията, чиято собственост са брандовете Wok To Walk и редица други) е отговорна за жестокото отглеждане на милиони кокошки носачки в тесни, мръсни клетки.

Тези страдащи птици са толкова плътно натъпкани в малки клетки, че не могат да се движат нормално или дори да разперят крилете си. Често части от телата им се заклещват в клетката, което води до фрактури или счупени кости, деформации и тежка загуба на пера. Някои кокошки, изтощени или неспособни да се движат, биват стъпквани до смърт от останалите птици в клетката.

Батерийните клетки са не само жестоки към животните, но и представляват сериозен риск за безопасността на храните за потребителите. Кокошките в тези клетки са принудени да живеят, дишат и снасят яйца за консумация от човека, докато оцеляват сред изпражнения и гниещи тела. Яйцата от кокошки в клетки са до 25 пъти по-склонни да съдържат салмонела.

Големите компании по света отказват яйцата от клетъчно отглеждане. Глобални ангажименти за снабдяване с яйца от ферми без клетки са поели повече от 130 компании по света, включително Burger King, Tim Hortons, KFC, Pizza Hut, Unilever, Nestle, Aldi, InterContinental Hotels, Sodexo, Marriott, Wyndham, Compass Group, Shake Shack, Costa Coffee и Barilla. Дори компаниите за бързо хранене и храни за домашни любимци от нисък клас отричат от тази ужасна практика.

TORIDOLL казва, че „ще вземе под внимание темата от глобална гледна точка и ще насърчи действията на практика въз основа на високите етични стандарти и откритите бизнес дейности“. Въпреки това, използването на яйца от жестоко отглеждане на кокошки в батерийни клетки е неетично и не отговаря на съвременния глобален стандарт за безопасност на храните за яйца от ферми без клетки.

Моля, подпишете тази петиция с молба TORIDOLL да се ангажира да снабдява яйца от ферми без от клетки.

Victory

This petition made change with 89,001 supporters!

Share this petition