Wijk Dieseghem- verkeerssituatie- fietsstraat -buslijn 51, 52 en 53

Wijk Dieseghem- verkeerssituatie- fietsstraat -buslijn 51, 52 en 53

156 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Joris DB started this petition to Stad Mortsel

Wijk Dieseghem - verkeerssituatie -
 

De bewoners van de wijk Dieseghem willen een gedragen oplossing voor het geleiden van de buslijnen 51,52 en 53. Het inrichten van een fietsstraat/fietsostrade is een goede zaak maar de oplossingen moeten kosten/baten evenredig zijn. Eénrichtingsverkeer in de Ter Varentstraat, verkeersoverlast en meer omrijden voor bewoners, voor het inrichten van een 800 meter fietsstraat is niet proportioneel.

WAT STELLEN WIJ VAST? 

Inrichten van fietstraten/fietsostrade moet zeker kunnen. We onderschrijven het belang van meer plaats voor fietsers. 
De buslijnen 51,52 en 53 passeren nu via enerzijds Ter Varentstraat en Guido Gezellelaan, Osylei en Hendrik Consciencelaan. Deze buslijnen worden relatief weinig gebruikt in de wijk zelf dus de ontsluiting wordt in vraag gesteld. Vooral in de weekends, late uren, of vakantieperiodes zijn deze bussen vaak leeg of zitten er nauwelijks passagiers op. 
De bussen veroorzaken overlast (geluid en trilling) vooral in de Ter Varentstraat met drempels en bestrating waardoor trillingen voelbaar zijn tot in de huizen. De stad heeft al aangegeven dat ze hier de komende 10 jaar niet meer kunnen investeren in heraanleg van de straat. Het zou dus een goede zaak zijn om wat nog in een redelijk goede staat is niet versneld kapot te maken.
Door het éénrichtingsverkeer in de Ter Varentstraat moeten heel wat bewoners in de wijk nu omrijden. Dit veroorzaakt extra verkeersstromen in de wijk Dieseghem (van Guido Gezellelaan tot Osylei).  De Theofiel Reynlaan, waar een kleuter- en lagere school gevestigd is, krijgt nu meer verkeer te slikken en zorgt voor onveilige situaties. 

De Ter Varentstraat is ingericht voor tweerichtingsverkeer. Vele bestuurders nemen het risico om toch tegen de richting te rijden, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Ook zijn er bestuurders die de verplichte richting niet volgen richting Deurne en en toch links afslaan rondpunt en Deurnestraat (richting Antwerpsestraat) omdat de paaltjes daar weggehaald zijn om de bus gemakkelijker de Deurnestraat richting Deurne te laten indraaien.
De Guido Gezellelaan wordt door busverkeer ook extra belast met doorgaand verkeer.

WAT WILLEN WIJ ALS BEWONERS 


*degelijke kosten/baten analyse in het proefproject door de Stad Mortsel 

*herstel van situatie van voor proefproject!

* fysieke verbreding van fietspad in Amadeus Stockmanslei om fietsers en voertuigen te scheiden!

* geen bussen in Ter Varentstraat wegens niet geschikt voor zwaar verkeer! 

* geen bussen in Guido Gezellelaan wegens verkeersoverlast!

* Ter Varentstraat terug tweerichtingsverkeer zodat bewoners uit de wijk geen omwegen moeten maken en verkeersstroom naar zijstraten stopt! 

 

 

156 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!