Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 610 destekçiye ulaştı

Türkiye’nin en güzel ardıç ve meşe ormanlarını barındıran Isparta'nın Sütçüler ilçesinde, binlerce yaban atının yaşadığı Yeniköy ve çevresi vahşi madenciliğin tehdidi altında. Barındırdığı biyolojik çeşitlilik ve ardıç ormanlarıyla koruma altına alınması gereken alanda özel bir maden şirketine verilen ruhsatla 100 hektarlık alanda mermer çıkartılacak. Yeniköy yakınlarındaki alanda deneme üretimine başlayan maden firması, şimdiden onlarca ardıç ağacını katletti. Daha önce mermer ocağıyla ilgili 'sosyal problem yaratmayacak' görüşü veren Isparta orman Bölge Müdürlüğü ise köylülerin itirazlarını dikkate almadı.

BİNLERCE VAHŞİ ATIN YAŞAM ALANI YOK EDİLECEK
Isparta’nın Sütçüler ilçesinde, ülkenin en nitelikli ardıç ormanlarının bulunduğu bölgede köylülerin karşı çıkmasına rağmen verilen mermer ocağı deneme üretimine başladı, Yeniköy yakınlarında onlarca ardıç ağacı katledildi. İstanbul merkezli özel bir maden firmasına 100 hektarlık alanda verilen mermer ocağı izni, ardıç ormanının yanısıra bölgede yaşayan binlerce yılkı atı için de ölüm fermanı niteliğinde.

KÖYLÜYÜ DİNLEYEN, BİNLERCE YABANİ ATI GÖREN YOK
Sütçüler ilçesine bağlı Yeniköy sınırlarında işletilmesi planlanan mermer ocağı, yöre halkı için önemli bir üretim ve buluşma merkezi olan Zengi Yaylası'na ise 300-400 metre mesafede yer alıyor. Yöre köylülerinin karşı çıkmasına rağmen mermer ocağı işletmesine ruhsat vermekte bir sakınca görmeyen kurumlardan biri olan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, mermer ocağının yörede 'sosyal problem yaratmayacağı' yönünde rapor hazırlamıştı. Mermer ocağıyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulan ÇED başvuru dosyasında ise alanda varlığını sürdüren binlerce yılkı atında hiç söz edilmemesi tepki çekmişti.

kaynak: http://www.ulusalkanal.com.tr/

Bu kampanyaya katılın ve ardıç ormanlarının ve yılkı atlarının yaşam alanlarının yok edilmesine dur deyin!

Bugün Duygu imzanı bekliyor!

Duygu SEZER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «webbirimi@ogm.gov.tr: Isparta Sütçüler Ardıç Ormanları'nda kurulacak mermer ocağının ruhsatı iptal edilsin!». Duygu ve imza atan diğer 609 kişiye katıl.