YKS sınavı 2. oturum soru sayısı arttırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kampanyayı gören kişi, bir dakika gibi bir süreni ayırıp bunu okuyabilir misin? Biliyorsunuz ki YGS-LYS kaldırıldı yerine yeni sistem olan YKS getirildi. Biz öğrencilere ise daha az stressiz daha rahat yapabileceğimiz bir sınav olduğu vaad edildi. 1. oturum olan TYT için bir şey demiyoruz fakat 2. oturum için söyleyecek sözümüz çok. Öncelikle 4 yıl lise eğitimi görmemizi öngörerek TM, MF VE TS alanlarındaki soru sayısının gerçekten az olduğunu düşünüyoruz. Bu 4 yıl boyunca fazlaca konu işledik ve bu konuların '' 14, 6, 10..'' gibi soru sayılarına bölünmelerini haklı bir bölme olarak görmüyoruz. MF alanı fen yine eski sayısı gibi TM alanından edebiyat, coğrafya, tarih yine eski soru sayılarında olabilir. 6 gibi bir soru sayısıyla coğrafya ve diğerleri, 14 gibi bir soru sayısıyla fizik ve diğer derslerin bizim üzerimizden ölçülemeyeceğini size belirtmek isteriz. Bu az soru sayılarıyla yerinde ve doğru bir şekilde ölçme ve değerlendirme sınavı olamayacağını düşünüyoruz. Sınava girecek olan biz öğrencileriz ve böylesi bizim için daha az stresli ve gerçek bir ölçme değerlendirme olacaktır. Soru sayılarının gerekli olarak arttırılması konusunu anlayışla karşılayacağınıza ve bizim için en iyisi olarak düzelteceğinizden emin olmak isteriz. Üzerimizde bu tür denemelerin yapılmasına ve az bir soru sayısı tarafından ölçülmemize izin veremeyiz. Ne nitelikli bir sınav olur ne de nitelikli üniversitelere yerleşme olur. Ne de olsa gelişmekte olan bir ülkeyiz daha nitelikli, mantıklı bir sınava girmemiz bizim hakkımız! Bizi dikkate almanızı rica ederiz sonuçta geleceğe adım atacak olan bizleriz.

Bugün Elvan imzanı bekliyor!

Elvan OVALI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «webadmin@yok.gov.tr: YKS sınavı 2. oturum soru sayısı arttırılsın». Elvan ve imza atan diğer 25 kişiye katıl.