Yüksek öğrenimden atılma geri çekilsin ya da yeniden düzenlensin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Tezli yüksek lisans programına kayıtlı öğrencilerin daha önceden öğretim planlarında yer alan dersler ve tezden başarılı olup olmadığına bakılmaksızın kendi istekleri ile kayıt sildirme talepleri olmadığı sürece kayıtlı bulunduğu üniversiteden ilişiklerinin kesilmesi yasal anlamda mümkün değildi.Ancak, 20.04.2016'da yürürlüğe giren Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nedeniyle artık mümkün.

İnsanlar sadece askerlikten kaçmak için yüksek lisansa kayıt olmuyorlar. Hayat şartları sebebiyle okul uzuyor.Hem çalışıp hem okuyan insanlar var bu ülkede.Herkesin onca emeği çöpe atılamaz.Çalışan insanlar 2 yılda tamamlayamıyorlar derslerini. Çalışmayı düşünmeden eğitiminize başlıyorsunuz fakat ailenizin ya da sizin ihtiyaçlarınız, borçlarınız, hastalık vs nedeniyle çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Yönetmelikten önce kayıt olanlar için eski şartlar devam etmeli, harcını ödediği sürece öğrenciliği devam etmelidir. Böyle olacağı bilinse ona göre hareket edilirdi.Ya hiç kayıt olunmazdı ya da çalışmak zorunda kalındıysa ona uygun iş aranırdı.

Onca emeğimizin boşa gitmesine izin vermeyin, lütfen atılma yasasını geri çekin. Ya da yönetmelikten önceki kayıtlı olanlar için düzenleme yapılsın.Gerçekten okuyan çalışan insanı ayırt etmek istiyorsanız lütfen düzenleme yapılsın ve bundan sonra kayıt olacaklar için bu yönetmelik geçerli olsun.Bu ülkenin okuyan insana ihtiyacı var fakat maddi sıkıntı yaşanıyor.Kimimiz durumu olmadığı için çalışmak zorunda kalıyor,lütfen sesimizi duyun.

Derslerinin çoğunu tamamlayıp birkaç dersi kalanlar mağdur olacak, tezsiz diploması bile alamayacaklar. İşten bu yüzden izin alan insanlar çalıştıkları yere karşı borçlu durumdalar mağdur olacaklar. Hiç kaydolmamış gibi olacak, onca masraf emek boşa gidecek.Yalvarırım birçok insan mağdur durumda, üniversiteler bile biz de bilmiyoruz diye doğru dürüst açıklama yapamadılar.Lütfen sesimizi duyun, emeğimizi yakmayın.

Bugün Ece imzanı bekliyor!

Ece U bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «webadmin@yok.gov.tr: Yüksek öğrenimden atılma geri çekilsin». Ece ve imza atan diğer 94 kişiye katıl.