Kampanya Kapatıldı

Mozart'ın müzik kulağına sahip ancak 'Otizmli' olduğu için konservatuara gidemiyor!

Bu kampanya 6 destekçiye ulaştı

• Yunus Yazar İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan 19 yaşında otizmli bir genç. Yunus 'un en büyük özelliği ise  dünyaca ünlü besteci Mozart'la aynı müzik kulağına sahip olması. Yunus absolut kulağı sayesinde duyulan bir notayı bir referans almadan, başka bir notayla karşılaştırmadan çok kolay tanıyabiliyor.
  • Bildiğimiz gibi eğitim sistemimiz öğrencilerin yetenekleri gün yüzüne çıkartmayı tam anlamıyla başaramıyor. Hatta yeteneklerini gün yüzüne çıkartmak yerine körelttiğini bile söyleyebiliriz. Öğrencileri sürekli sınavlarla ölçme ve değerlendirme yoluna giden bu sistem öğrencilerin var olan yeteneklerini yok ediyor.
  • Yunus ise  bu eğitim sisteminin altında ezilmek üzere olan öğrencilerden sadece birisi. YGS den 100 puan barajını geçemediği için çok istediği konservatuara gidemiyor. Gelin hep birlikte bu özel çocuğun önündeki engeli kaldırıp, ülkemize yeni Mozart'ı birlikte kazandıralım.
  • Detaylı bilgi için tıklayınız..

Bugün Aydın imzanı bekliyor!

Aydın Ceviz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «webadmin@yok.gov.tr: Mozart'ın müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ın yardıma ihtiyacı var!». Aydın ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.