Watsons kadın dayanışma derneklerine bağış yapsın! Çalışanlarına eğitim versin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Watsons'ın tacizini unutmadık! 26 Kasım 2016'da İstanbul Vialand Watsons şubesinde Watsons çalışanları ve avm güvenlik görevlileri, lise 3. sınıf öğrencisi B.C.'yi çıplak arama yaparak ve tartaklayarak taciz etti. Sonrasında yapılan açıklama ile bu muameleyi yapanların 'kadın' olduğu ve 'hırsızlık konusunda kuvvetli şüphe oluştuğu' söylenerek taciz aklanmaya çalışıldı. Taciz edenin cinsiyeti olayın taciz olduğu gerçeğini asla değiştirmemektedir! Ve hiçbir mağazanın hırsızlık kanıtlanmadan önce bir bireyi soyarak tartaklayarak taciz etmeye hakkı yoktur! Gerçekleşen taciz sonrası Watsons çalışanlarının bu denli korkunç bir açıklama yapması biz kadınları derinden sarsmıştır. Yapılan taciz sonrası özür dileme adı altında taciz pekiştirilmiştir ve bu sefer bütün kadınlara yönelik bir hal almıştır! Biz kadınlar tacize boyun eğmeyeceğimizi ifade ederek olay ortaya çıktığından beri Watsons'ı boykot etmekteyiz. Bu yapılan muamele ve sonra gelen korkunç açıklama sonrası hiçbir kadının Watsons'ta taciz edilme korkusu olmadan ve kötü muamele & tacizi aklayan açıklamalarla karşılaşmadan alışveriş yapmasının mümkün olmadığı açıkça görülmektedir! Bu sorun taciz eden görevliler uzaklaştırılarak çözülemez aksine zihniyetin değişmesi gereklidir. Bu insanlık ayıbı sadece B.C.'ye değil bütün kadınlara karşı yapılmıştır. Yaşanan olay ve sonrasında yapılan açıklamalar Türkiye'de yaşayan bütün kadınlara hakaret niteliğindedir. Bu şartlarda Watsons'ın hatalı açıklamalarını değil yapıcı çözümlerini bekliyoruz. Talebimiz ise Watsons'ın çalışanlarına zorunlu toplumsal cinsiyet eğitimi vermesi ve kadın dayanışma ve yardımlaşma derneklerine bağış yapmasıdır. Bu şekilde Watsons'ın diğer mağaza ve firmalara örnek olmasını beklemekteyiz. Aksi takdirde biz feministler, bloggerlar, müşteriler kısaca KADINLAR olarak Watsons'ı Türkiye pazarından silinene kadar boykot ve protesto etmeye devam edeceğiz. Ve ne olursa olsun unutmayacağız, TACİZE BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Bugün elif imzanı bekliyor!

elif crn bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Watsons : Watsons kadın dayanışma derneklerine bağış yapsın!». elif ve imza atan diğer 746 kişiye katıl.