Vodafone Cinsiyetçi Uygulamasından Vazgeçsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Vodafone evlenen kadınların ailesini kocasının ailesi olarak tanımlayarak kadınlara karşı ayrımcılık yapıyor.

Vodafone aynı aileden olmayı  MERNIS sistemi üzerinden kontrol ederek tanımladığını belirtiyor. Aynı nüfüs kütüğüne (il, ilçe, mahalle, köy cilt no) ve aile sıra numarasına sahip olmak gerektiğini söylüyor. Oysa kadınlar evlendiklerinde, evlilik öncesi soyadlarını korusalar bile kayıtları eşlerinin nüfus kütüğüne alınıyor. Dolayısıyla kendi anne ve babaları ile kütüksel bağlantıları evlilikleri sürdüğü müddetçe kesintiye uğruyor. Peki bu anne ve babalarıyla aile oldukları gerçeğini ortadan mı kaldırıyor? Elbette hayır. Çok şükür hala kadınların da tıpkı erkekler gibi anne ve baba adları kimliklerinde yazıyor.

Öyleyse Vodafone da bu cinsiyetçi uygulamasından kolayca vazgeçebilir. Kadınlara evlendiklerinde artık anneleri ve babaları ile aile bağlarının kesildiği gibi bir saçmalığı iletmeye son verebilir ve kadınlara hak ettikleri saygıyı gösterebilir.

Kadınlar haksızlığa uğradıklarında seslerini hep birlikte yükseltirse, kötü uygulamalar değişebilir. Sen de destekle, bir adım atalım ve bir yanlaş uygulamanın değişmesini sağlayalım.

Bugün Gül imzanı bekliyor!

Gül Üstün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Vodafone Cinsiyetçi Uygulamasından Vazgeçsin. @VodafoneTR». Gül ve imza atan diğer 125 kişiye katıl.