Rusya Federasyonu'nun Türklere uyguladığı vize uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Vladimir Putin ve tarafına Mehmet Altıntaş bu kampanyayı başlattı

Rusya Federasyonu, Suriye'deki terörist gruplara operasyon düzenleyen bir savaş uçağının Türk jetleri tarafından Kasım 2015'te düşürülmesinin ardından Türk turistlere uygulanan vize serbestisini iptal etmişti. Rus tarafı vize anlaşmasını iptal etmesine gerekçe olarak, Suriye'den Türkiye topraklarına sızan cihatçıların turist olarak Rusya'ya giriş yapma tehlikesini göstermişti.

Bugün gelinen durumda, iki ülkenin birlikte attığı adımlar ve karşılıklı güven, vize uygulamasının kaldırılması ile daha da pekişecektir. Her yıl milyonlarca Rus vatandaşı ülkemize turist olarak gelmekte ve bu süreç içinde güvenlik içinde yaşamaktadırlar. Ülkemizde milyonlar güvenle yaşarken, ülkemizden gidebilecek (!) teröristleri bahane ederek yasak koymak, bu yıl Dünya Kupası'nı başarıyla düzenlemiş bir devlete göre değildir.

Türkler için  turistik vize (bir girişli) 155-240 Dolar, ticari vize 350-430 Dolardır. Masraflar bu kadarla kalmamaktadır. Voucher belgesi (30-50 Dolar), başvuru formu (tamamen Rusçadır ve doldurmak için ekstra para ödemeniz gerekmektedir. 5-10 Dolar), Sağlık sigortası(kalacağınız süre ile ilgili, 10-30 Dolar). Topladığınızda şu an ki bir uçak bileti parasına denk geldiği görülebilecektir.

Sonuç olarak, Türklere vize serbestisinin sağlanması Rusya'yı ziyaret edecek turist sayısında büyük bir artışa neden olacak ve halkların daha da yakınlaşmasına vesile olacaktır. Bunun ilk adımının sadece iş adamları ile sınırlı olmamasını istiyoruz.. Çünkü iş adamının verecek parası ve bu işlerle uğraşacak elemanları bulunmaktadır. Vize serbestisinin bu yıl içinde en azından yeşil pasaport sahiplerini de kapsayacak şekilde sağlanmasını, önümüzdeki yıl içinde de tamamen serbest olmasını diliyor ve bekliyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.