PONIŠTIMO ILI VIŠESTRUKO POVEĆAJMO SRAMOTNE-KRIMINALNE KONCESIJE ZA ZAHVAĆANJE PITKE VODE

0 have signed. Let’s get to 1,500!
At 1,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Ivan Barišić started this petition to Vlada Republike Hrvatske and

Mišljenja sam da su naknade za koncesije  zahvaćanja voda u Republici Hrvatskoj sramotno male i vjerovatno je  izdavanje takvih sramotno malih naknada za koncesije bilo podložno korupciji ili klijentelizmu! Naime prema Ministarstvu zaštite okoliša i energetike "Naknada za koncesiju za zahvaćanje voda namijenjenih za ljudsku potrošnju uključujući mineralne i termomineralne vode radi stavljanja na tržište u izvornom ili prerađenom obliku u bocama ili drugoj ambalaži iznosi 30 kn po kubičnom metru. Naknada za koncesiju za zahvaćanje voda radi korištenja za tehnološke i slične potrebe(proizvodnja sokova i napitaka na bazi mineralne vode) iznosi 16 lp po kubičnom metru, a na bazi podzemne vode koja nije mineralna i termomineralna 8 lp po kubičnom metru." Radi razumijevanja što šire populacije pretvoriti ću to u litre, odnosno koliko proizvođači moraju platiti Državi(narodu) jer koriste javno dobro:

1.Proizvođači voda za piće u bocama za jednu litru iscrpljene narodne vode plaćaju sramotne-kriminalne 3 lipe!!!!!

2.Proizvođači sokova i napitaka na bazi mineralne vode za jednu litru iscrpljene narodne vode plaćaju sramotnih-kriminalnih 0.016 lipa ili 0.008 lipa za litru vode koja nije mineralna ili termomineralna!!!! Dobro ste pročitali, proizvođači sokova i drugih napitaka 0.016 LIPA po litri, a obični narodni smrtnici 1 lipu po litri često zamućene i nepitke vode!!!

Pošto "Hrvatska" Vlada i Sabor kažu(lažu) da nema novca za skupe lijekove koji nekima doslovno život znače, pošto "Hrvatska" Vlada i Sabor kažu(lažu) da nema novca za spriječavanje egzodusa radno sposobnog stanovništva, pošto "Hrvatska" Vlada i Sabor kažu (lažu) da nema novca za pronatalitenu politiku predlažem im poništavanja po narod štetnih koncesija i izdavanje novih sa realnim naknadama te da razliku uplate redom u: 1.Fond za skupe lijekove, 2. Fond za spriječavanje egzodusa radno sposobnog stanovništva i 3.Fond za pronatalitetnu politiku.

Bilo bi dobro da se i Crkva u Hrvata uključi u punjenje ova 3 fonda!!

Sramite se licemjeri!!!

P.S. Ustav Republike Hrvatske

Članak1.

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajdnici slobodnih i ravnopravnih državljana.

0 have signed. Let’s get to 1,500!