Petition Closed
Özcan Yeniçeri
Deniz Baykal
Ayla Akat Ata
TBMM Başkan Cemil Çiçek Atatürk Orman Çiftliği Halkın Malıdır.
Orman Çiftliğindeki inşaat durdurulsun.
İnsanların manevi ve maddi değerlerine saygı duyulmalı.
Bu herkes için eşit olmalı.

Mimarlar Odası Ankara
Gazi Üniversitesi’nin TOKİ’ye devrettiği ve bugün TOKİ’ye ait görünen AOÇ menşeli arazinin ABD Büyükelçiliği’ne satılacağı belgelerini Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açıklaması üzerine Başkent Dayanışması bileşenleri harekete geçti. “Atatürk Orman Çiftliği ABD Çiftliği Olmayacak” diyen Başkent Dayanışması bileşenleri ABD Büyükelçiliği’ne yürüyecek. Başkent Dayanışması’nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ AOÇ arazisi hülle yoluyla ABD Büyükelçiliği’ne peşkeş çekiliyor. Atatürk Orman Çiftliği bizim nefes alanımız, Kültürel mirasımız, doğal kaynağımız, Adını emperyalizme karşı mücadele vermiş bir simgeden alır. Atatürk Orman Çiftliği bizim en demokratik hakkımız, Onun bir parçasının bile ABD’ye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz”

Başkent Dayanışması’nın eylemliliği hakkında bilgilendirmede bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ABD Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakacaklarını kaydetti. Candan, “Taksim Gezi Parkında direnenlere selam gönderip ABD Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakıyoruz. 6 Haziran’da saat 12.00 de Konur Sokak’ta buluşuyoruz. Siyah tişörtlerimiz üzerimizde, ABD Büyükelçiliği’ne yürüyoruz. Başkent Dayanışması’nın sekreteryası ve kurum temsilcileri olarak 7 Haziran’da da İstanbul’a Taksim Gezi Parkı’na, Taksim’de direnenlere destek olmaya gidiyoruz.” dedi.