Veteriner Hekim Hamid Salmanzadeh meslekten men edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Ulus Veteriner Kliniği sahibi Veteriner Hekim Hamid Salmanzadeh'in yalan beyanları ve ihmali ile köpeğim Çavuş'un ölümüne sebep olması sonucu bu imza kampanyasını başlatma gereği duydum. Çünkü bu olay, bir kısım veteriner hekimlerin üç kuruş kazanmak adına sahiplendiğimiz canların hayatını hiçe saymasının ne ilk ne de son örneği maalesef. Konuyu detaylı bir şekilde anlattığım ve Facebook kanalı ile yaptığım paylaşım ile medyada çıkan haberleri aşağıda bilginize sunuyorum. İmza kampanyasına desteklerinizi rica ediyorum.

"Uzun zamandır gücümü toplayıp yazmaya çalışıyorum ancak bugün yapabildim.
İleride bir çocuğum olsa ancak bu kadar sevebileceğim, gözümden sakındığım biricik oğlum, kardeşim, en yakın arkadaşım, sırdaşım, can dostum Çavuş, 07.09.2017 tarihinde saat 13.00 sularında hayatını kaybetti. Daha da acısı bu sıradan bir ölüm değildi...
Çavuş, nefes almakta zorluk çekiyordu. Bunun sebebi türünün getirdiği genetik özellikler. Pug cinsi köpeklerde burun basıklığı ve yumuşak damak sarkması sonucu nefes alma işlevi zorlaşıyor. Bu durum Çavuş'un özellikle yaz aylarında tıkanmasına sebep oluyordu.
Defalarca fakültelerde, veterinerlerde kontrol edildi, ilaçlar kullandı ama kar etmedi. İyileşemedi.
Artık 5 yaşına gelmişti ve son çare ameliyat ettirmek zorundaydık.
Fakülteye son gittiğimizde öyle bir kargaşa vardı ki yüzümüze dahi bakılmadı.
Mecburen bir veteriner hekim tarafından bu ameliyatın yapılması gerekiyordu.
Bir tanıdığımızın referansı ile Beşiktaş Ulus'ta bulunan, Ulus Veteriner Kliniği'ne başvurduk. Veteriner Hamid Salmanzadeh, oğluma ilaçlar verdi ve 1 ay sonra kontrole çağırdı. Gittik ve ameliyatı konuşmaya başladık. Hamid Salmanzadeh bu tip ameliyatlarda, Prof. Erdem bey ile çalıştığını, bu kişinin ameliyata gireceğini ameliyattaki riskin diş çektirmedeki risk kadar olduğunu söyledi. Ücreti konuştuk, anlaştık ve ayrıldık.
07.09.2017 tarihinde arkadaşım Çağla ile Çavuş'u sabah 10.00 civarlarında bırakmaya gittik. Hamid Salmanzadeh veteriner olan eşinin ve Prof. Erdem beyin birazdan geleceğini beklememize gerek olmadığını söyledi. Ücreti ödedik, oğlumu son kez öptüm ve çıktım.
Saat 13.03’de Çavuş’u birlikte sahiplendiğim Özge’nin kliniğe gitmesinin ardından bana telefon etmesi ile Çavuş’un öldüğünü öğrendim. 13.30 civarlarında oradaydım. Yanımda Çağla, Özge ve Destan diye bir başka arkadaşımız da vardı. Özge, Çavuş’un ameliyattan sonra yanında kimsenin olmadığını, serum vs. gibi bir şeye bağlı olmadığını, Çavuş’u göstermek için Özge’nin yanına sedye ile getirdiklerinde nefes almadığını bile kendisinin fark ettiğini söyledi ve Hamid Salmanzadeh’in operasyonu eşi ile birlikte gerçekleştirdiğini, ortada Profesör falan olmadığını da orada öğrenmiş oldum. Kendisine bu durumu açıklamasını söylediğimde ise "ne yani profesör gelmeyecek deseydim yaptırmayacak mıydınız?" gibi gayet serin kanlı bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya orada olan herkes de şahittir.
Dolayısıyla Çavuş benim gözümde aslında ölmedi, öldürüldü. Ameliyatta bir hata yapıldığını iddia etmiyorum, edemem. Çünkü otopsi yaptırmak aklımıza bile gelmedi o halimizle ve hataya dair elimizde bir kanıt yok. Her şey mükemmel yapılmış olsa bile Çavuş yine ölebilirdi, ameliyat sonuçta. Fakat bir ihmal ve çıkar amacı güden bir yalan olduğu aşikâr.
Bundan sonrası ise oğlumla yaşadığım anılar, bazen sevinç bazen üzüntü ve en yakıcısı mücadele bizim için. Oğlumun hakkını hukuk yoluyla sonuna kadar arayacağım.
Onur Güneş"

Not: İlgili veteriner hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatılmıştır.

Bugün onur imzanı bekliyor!

onur güneş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Veteriner Hekim Hamid Salmanzadeh meslekten men edilsin». onur ve imza atan diğer 365 kişiye katıl.