Öğrenciler vergi ödemesin.!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi günümüzde özellikle istanbul şartlarında öğrencilik hayatı pek kolay geçmiyor. Her yıl binlerce öğrencinin kaliteli egitim görmek için yüksek standartlarından ötürü istanbul'da üniversite tercih etmesi yurt kapasitelerinin dolmasına sebep olmaktadır.  Haliyle kısıtlı sayıda yurtların bulunması ve mevcut yurtların da gerek yeme içme gerek barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yetersiz olması, bir takım öğrencinin eve çıkmasına mahal vermektedir. Fakat istanbul'un bir çok yerinde özellikle üniversitelerin olduğu bölgelerde kira fiyatları cep yakmaktadır. Buna ek olarak kış aylarının olmazsa olmazı dogalgaz fiyatları beklenenin çok üstünde geliyor olması öğrenci bütçesini fazlası ile zorlamaktadir. Ayrıca elektrik,su, internet gibi kullanımların da faturaları yine biz öğrenci ve öğrenci ailelerimizden çıkmaktadır. Faturalar ödenir ödenmesine de peki ya nereye gittiğini bilmediğimiz KDV'leri biz öğrenciler neden ödüyoruz? Ev başına aylık en az 60 lira KDV ödenmektedir ve öğrencilerin bu vergiyi ödemesi en azından eğitim hayatı sürecinde yersizdir. Bu nedenle biz öğrenciler bu vergiyi ödemek istemiyoruz ve öğrenci evlerinin fatura vergilerinin kaldırılmasını talep ediyoruz.!

Bugün Ruken imzanı bekliyor!

Ruken Akbaba bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Vergi dairesi: Öğrenciler vergi ödemesin». Ruken ve imza atan diğer 14 kişiye katıl.