Denizcilere yıpranma hakları geri verilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sık sık haberlerde duyduğumuz genelde ölümlü gemi kazalarımı dersiniz. Yoksa batan gemilerde boğularak can veren insanlarımı dersiniz bilmem. Ama bu mesleğin zor olduğu bariz belliyken böylesine kutsal bir mesleği icra eden kıymetli meslektaşlarımın aşağıda yazacağim zorluklarla mücadele ederken birilerinin bunları görmezden gelerek bizim geleceğimizle ve hatta ailemizin geleceğiyle fütursuzca oynuyor olması bizim emeğimize karşı bize yapılacak en büyük hakarettir.

Yılda ortalama 40-60 gün izin yaparak geri kalan günlerinin tamamını gemide ailesinden uzak hatta haber dahi alamadan, günaşırı kötü hava koşulları ve hatta fırtınalarla mücadele etse bile mesleğini en iyi şekilde icra etmeye devam eden kimi zaman kuru yükleri taşırken kimi zaman da gaz ve kimyasal gibi aşırı tehlikeli yüklerle canını ortaya koyarak Seyr etmektedirler. Bunlar yetmezmiş gibi birde yaşam standartlarının düşüklüğü nadirende olsa açlık Hatta susuzluk çektiğimiz Deniz suyu ile banyo yaptığımız durumlarda bizim için oldukça zorlayıcı olmuştur. Tabii ki sefer bölgelerimiz bizim seçe bildiğimiz şeyler değil korsan bölgelerine çalıştığımız zamanlarda bizim ve ailelerimizin altında bulunduğu baskı stres ve hatta korku bu işi zorlaştıran faktörlerden Sadece biri. Evet o karısı dul parası pul olan ve denizde tutunacak dalı budağı bulunmayan kimi zaman sizin güzel boğaz manzaralarınızı süsleyen gemiler ve o gemilerin tüm personelleri olarak yaptığımız işin karşılığını ve yıpranma hakkımızı geri istiyoruz.

Bugün mehmet can imzanı bekliyor!

mehmet can meşe bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Verdiğimiz emeğin değerini bilen herkes.: Denizcilere yıpranma hakları geri verilsin.». mehmet can ve imza atan diğer 120 kişiye katıl.