Vefa Poyraz Anadolu Lisesi Onarılmasın Yıkılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

İstanbul'da bulunan ve 26 Eylül'de yaşanan depremde ağır hasar kaydı alarak tahliye edilen Vefa Poyraz Anadolu Lisesi alınan kararla yıkılıp yerine yeni bir okul yapılmak yerine okulu güçlendirilme kararı alınmıştır. Okula Şubat ayında tekrar eğitime kaldığı yerden devam edeceği planlanmaktadır.

Okulun 60 yıldır aynı bina ile eğitime devam etmekteydi. Daha önceden de, 99 depreminde, ağır hasar kaydı alarak güçlendirildiği bilinmektedir. Geçtiğimiz aylarda yaşanan depremde de 60 yıllığın yorgunluğuna dayanamayıp yine ağır hasar kaydı almıştır. Öğrenciler başka bir okulda eğitimine devam ettirilmiştir.

Bugün ise o öğrencileri tekrar o okula sadece güçlendirilme yaparak Şubat ayında gönderilmek istenmektedir. Bina 60 yıllık olup zaten bir defa güçlendirilme yapılmıştır. İkinci güçlendirilme yapıldığı takdirde en az 10 yıl daha eğitime o okulda devam ettirilecektir. Deprem riski çok yüksek olan bir şehirde sadece destekler ile ayakta duran bir bina tam bir tehlike abidesidir. İçinde olanlara mezar olmaması kaçınılmazdır.

1000'den fazla öğrencinin okumakta olduğu o binanın hala ayakta tutulmaya çalışılması tam bir cinayete teşebbüs niteliği taşır.

Bizler Vefa Poyraz Anadolu Lisesi öğrencileri olarak o binada okumak ve herhangi bir deprem anında o binanın bize mezar olmasını istemiyoruz. Zaten eski, yıkık ve modern olmayan bir bina. Öğrenciler için herhangi bir fazladan özelliği yoktur. Konferans salonu, bilgisayar odası, labaratuvar gibi öğrencilerin faydalanabileceği modern okullarda bulunan yerlerin dahi olmayışı ve bunun güçlendirme sonrası eğitimin orada 10 yıl daha aynı şekilde devam edecek olması dahi yıkılması için sebeptir.

Sizler de bu kampanyayı imzalayarak bizlere destekte bulunabilir ve can güvenliğimizi korumanıza destek olabilirsiniz. İmzalamakla kalmayıp ayrıca da paylaşın.

1 imza olmazsa 2 imza hiçbir zaman olmayacaktır.