VATAN HAİNLİĞİ SUÇLARI HARİCİNDE ADLİ MAHKUMA AF İSTEĞİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Bizler Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan devletine, milletine ve ülkesine bağlı sayıları milyonları bulan adli mahkum yakınlarıyız. Yaklaşık 2 yıldır devletimiz FETÖ mensubu hainlerle mücadele vermektedir. FETÖ bildiğiniz üzere en büyük darbeyi yargıda yapmıştır. Sadece kumpas davalarında değil, adli suçlarda da FETÖ'CÜ hâkim, savcı ve polislerin ortak imzaladığı mağduriyetler bulunmaktadır. Bu durum sanıldığı kadar da az değildir. Anayasamızın adil yargılanmayla alakalı maddesi "Adil Yargılanma Hakkı" başlıklı İHAS m6/1'e göre; "Herkes,gerek medeni hak ve yükümlülükleriyle ilgili nizalar, gerek cezai alanda kendisine yöneltilen suçlamalar konusunda karar verecek olan, yasayla kurulmuş BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ bir mahkeme tarafından davasının makul bir süre içinde, hakkaniyete uygun ve açık olarak görülmesini istemek hakkına sahiptir". Çok uzun yıllardır yargı organlarımız işgal altında kalmış ve adil yargılanma hakkımız elimizden alınmıştır.

İmza sahibi olarak bizler anayasal hakkımız olan adil mahkumlar için af düzenlemesini istemek için imza kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Siz değerli devlet büyüklerimizin vatan hainliğinve fetö haricinde TCK'nın her maddesinde bulunan adli mahkuma eşit bir yasa vermenizi, mağduriyetlerimizi toplumsal barış sürecinin de bir gereği olarak gidermenizi temenni ediyoruz. Konuyla ilgili gereğinin yapılmasını saygılarımızla makamınıza sunarız

Bugün Seval imzanı bekliyor!

Seval Kara bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «VATAN HAİNLİĞİ SUÇLARI HARİCİNDE ADLİ MAHKUMA AF İSTEĞİ». Seval ve imza atan diğer 1.392 kişiye katıl.