Varto'nun Güzelkent Köyü VODAFONE'dan 4,5 G İnternet hakkını istiyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Vodafone ve tarafına Varto İlçesi Güzelkent Köyü Kültürel ve Sosyal Dayanışma Derneği bu kampanyayı başlattı

Varto’nun Güzelkent köyünde Vodafone kayıp!

Varto’nun Güzelkent (Tatan) köyünde GSM mobil firmalarından Vodafone adeta kayıp!

Yaz sezonunda nüfusu 700 lere varan Muş Varto’nun en büyük köylerinden Güzelkent ( Tatan) köy halkı olarak Vodafone adlı GSM firmasının duyarsızlığından şikayetçiyiz! Neden mi?

Köy halkı olarak en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Mersin’de yaşıyoruz. Her yaz sezonunda mutlaka köye gidiyoruz. Günümüzün gelişmiş internet çağında bir ova köyü olan Güzelkent'te Vodafone İnternet hizmetinden yararlanamıyoruz! Yılın tamamında köyde yaşayanların mağduriyetinin daha fazla olduğu ortadadır.

Birkaç yıldır bireysel olarak  (Özellikle 542,0800’lü Müşteri hatlarından) Vodafone firmasına mail ve telefon yoluyla şikayetlerimizi iletiyoruz. Söz konusu firmanın “şikayetiniz incelenecek”, “inceleniyor”, “incelendi” ile özetlenebilecek rutin cevapları dışında herhangi  bir adımın bir türlü atılmamasından şikayetçiyiz.

Yaptığı reklamlarda internet kapsama alanını ballandıra-ballandıra anlatan bu firmanın müşterileri olarak çeşitli defalar konuyla ilgili taleplerimizi ilettik. Dedik ki “Reklamlarınızda 4 bucak G olarak lanse ediyorsunuz, iddianıza göre her bucakta, her köşede çok güçlü şekilde internetinizin çekmesi gerekirken Edge(E) veya H hızına dahi ulaşamadığınızı görüyoruz, değil 3G, G hızını bile sağlıklı olarak aldığımız söylenemez, lütfen bunca müşterinizi görmezden gelmeyin”

Bunun yanı sıra gerekli formları doldurduk, hatta “yanımda” adlı uygulamadan bile konum bilgilerini de vererek internetin çekmediğini ilgili firmaya iletildi. Diğer firmaların interneti oldukça iyi durumda olmasına rağmen uluslararası GSM firması olarak ün yapan Vodafone’un Varto sınırlarında internet hızı çok kötü, Varto’nun kuş uçuşu 15 km batısında yer alan merkezi köylerinden Güzelkent’te ise “yavaşlığın ötesinde bir yavaşlık” yaşıyoruz.

10 km Doğumuzda İçmeler (Raqasan) köyünde GSM antenleri var, 5 km kuzey ve kuzeybatımızda Çalıdere (xarık) köyü ile Beşikkaya (Muskan) sınırlarında yine GSM direkleri mevcut. Buna rağmen köyümüzde internet çekmiyor; bu işte bir tuhaflık var!

“GSM firmaları tek anten üzerinden hizmet vereceklerdi yani o direk üzerinde bütün firmaların vericileri olacaktı ama- Varto’ya özel bir durum olmalı- Turkcell ve Turk Telekom sinyalleri güçlü olmasına rağmen Vodafone internet olarak yıllardır çok zayıf. ‘ha bu sene, ha seneye’ diye - diye oyalanıp duruyoruz. Diğer firmalar eğer Vodafone’a kendi baz istasyonu direklerini kullandırmak istemiyorlarsa o zaman söz konusu firma diğer iki firmaya dava açsın, halkı mağdur edeceklerine kendi aralarındaki rant bölüşümünü çözsünler. Bizler hat kullanıcıları olarak internete sağlıklı erişim sağlayamıyoruz. Vodafone konuşma kalitesi olarak da 2018 de çok zayıftı 2019 da yeniden tekrar etmemesi için bunun da mutlaka araştırılıp çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Biz bu sorunu Güzelkent köyünde yaygın olarak yaşıyor ve şikâyetçiyiz. Çevre köylerde de benzer bir durumun yaşandığı köy varsa onlardan da benzer şikâyetler bekliyoruz. Sesimizin daha gür çıkması için adım atmamız gerekiyor. İletişim ve internet halkın en doğal hakkıdır. İl, ilçe, köy farkı olmadan tüm insanların bu hizmete istedikleri an ulaşabilmesi gerektiği ortadadır.

Biz tüketiciler Telefon çekse de çekmese de, internet olsa da olmasa da, interneti kullansak da kullanmasak da her ay taahhüdünü verdiğimiz faturayı ödemek zorundaysak İnternet ve iletişim sağlamakla görevli firmalar da bu hizmeti sunma zorunluluğu taşımalıdır.

Siz de bu düşünceye katılıyorsanız lütfen bu kampanyayı destekleyin, sesimiz duyulsun, bu hizmet kusursuz şekilde faaliyete geçsin.

VARTO İLÇESİ GÜZELKENT KÖYÜ KÜLTÜREL VE SOSYAL DAYANIŞMA DERNEĞİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.