Vapurlarda Kafessiz Evcil Hayvan Yasağı Kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Mayıs 2017 tarihine kadar İstanbul Şehir Hatları Vapurlarında evcil hayvanlarımızla kafessiz şekilde sadece ağızlık kullanmak suretiyle seyahat edebiliyorduk. Ancak Mayıs 2017 tarihinden başlayan uygulama ile İstanbul Şehir Hatlarında seyahat eden evcil hayvanlara kafes zorunluluğu getirilmiştir. Bu uygulama ile fiilen evcil hayvanlarımız ile seyahat etmemiz engellenmiş olup; uygulama açık şekilde Anayasal güvence altında olan seyahat özgürlüğüne aykırıdır. Örneğin Kadıköy'den Beşiktaş'a 15 dakikada geçen bir kişi 30 kilo ağırlığında olan orta ırk köpeği ile kafes mecburiyeti nedeniyle seyahat edemeyecek duruma getirilmiştir. Özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelen bu uygulamanın derhal bırakılması ve eskisi gibi evcil hayvanlar bakımından ağızlık takılması mecburiyeti ile yetinilmesi gerekmektedir. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ni seyahat özgürlüğünü kısıtlayan bu uygulamayı bırakmaya davet ediyoruz.

Bugün Ayşegül imzanı bekliyor!

Ayşegül Yiğit bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Vapurlarda Kafessiz Evcil Hayvan Yasağı Kaldırılsın». Ayşegül ve imza atan diğer 2.045 kişiye katıl.