Vahşice Öldürülen Hamile Fil için Adalet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 3.000.000.

English

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Hamile bir fil, hayvan istismarının en acı biçimlerinden birine maruz kalarak öldürüldü. Olay Hindistan’ın Kerala eyaletinde gerçekleşti. Ölüm nedeni, yerel halktan birilerinin kendisine, içinde patlayıcı saklı olan bir ananas yedirmesiydi. Ananas, filin ağzında patladı, dilini ve ağzını kötü bir şekilde yaraladı. Fil acı çekerek ve aç bir şekilde bir süre köyde dolaştı. Yaraları nedeniyle hiçbir şey yiyemedi.

Yaşadığı dayanılmaz acıya rağmen fil sakindi, köyün sokaklarında dolaşırken  kimseye saldırmadı. Tek bir evi ezmedi ve kimseye zarar vermedi. 15 yaşındaki fil, nehirde öylece durdu, yaralanan ağzını ve dilini bu şekilde rahatlamaya çalıştı. Sonunda daha fazla dayanamadı ve nehirde durduğu yerde öldü. Olay, Nilambur Orman Yetkilisi Mohan Krishnan’ın Facebook sayfasında duyurmasıyla gün ışığına çıktı.

Bu korkunç olayı düşündükçe kahroluyoruz. Hindistan'da son birkaç ay içinde birden fazla hayvan istismarı olaylı yaşandı. Suçlulara katı yaptırımlar gelmediği sürece, hayvanlara yönelik bu istismar ve saldırılar asla durmayacaktır.

Bu vahşi cinayete karışanların cinayet suçundan yargılanmasını istiyoruz.  Bu nedenle Hindistan hükümetinden derhal harekete geçmesini talep ediyoruz.

Sesini duyuramayan fil için adalet talebimizi duyurmak için, dünyanın neresinde olursan ol lütfen imzala ve paylaş.