We want a Romani Flag Emoji

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!

European Roma Rights Centre started this petition to Unicode Consortium and

For the version in English or Romanes click here

ROMANIAN

Romii reprezintă cel mai mare grup etnic minoritar din Europa. Am îmbogățit patrimoniul cultural european  cu limba, arta, muzica și cultura noastră. Am produs sau inspirat unii dintre cei mai buni compozitori, dansatori, actori și artiști ai continentului, iar astăzi suntem o parte integrantă a tapiseriei vibrante a culturilor care alcătuiesc Europa modernă.

Vrem să fim capabili să sărbătorim cultura noastră distinctă atât în lumea digitală, cât și în cea fizică. Vrem un  Emoji cu Steagul Romilor să fie aprobat de Consorțiul Unicode și pus la dispoziție pe toate platformele și dispozitivele.

Asemeni Steagului LGBT Rainbow, steagul nostru nu este reprezentativ pentru o țară, ci pentru un popor. Suntem răspândiți în întreaga lume și avem multe culturi și comunități diferite, dar suntem uniți de originea noastră strămoșească, de solidaritatea și de Romanipe-ul nostru.

Vom propune un design emoji pentru fi luat în considerare de Consorțiul Unicode. In același timp, avem nevoie de romii de pretutindeni pentru a arăta că dorim ca steagul nostru să fie reprezentat.

Semnează această petiție pentru a dovedi că există o cerere pentru un emoji cu Steagul Romilor!

0 have signed. Let’s get to 200!