We want a Romani Flag Emoji

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!

European Roma Rights Centre started this petition to Unicode Consortium and

For the version in English or Romanes clik here

HUNGARIAN

Európa legnagyobb etnikai kisebbségi csoportját a romák alkotják. Kulturális örökségünkkel, nyelvünkkel, művészetünkkel és zenénkkel gazdagítottuk Európát. Mi adtuk a kontinens legkiválóbb zeneszerzőit, táncosait, színészeit és művészeit vagy művészetünkkel jelentős hatást gyakoroltunk rájuk, így a roma kultúra a mai Európát alkotó kultúrák szerves részét képezi.

Szeretnénk lehetővé tenni, hogy ezt az egyedülálló kultúrát mind a digitális, mind a fizikai világban megünnepelhessük. Azt szeretnénk, ha a roma zászlós emoji-t az Unicode konzorcium jóváhagyná és minden platformon, illetve eszközön elérhetővé válna.

Hasonlóan az LMBT szivárvány zászlóhoz, zászlónk nem egy országot képvisel, hanem emberek egy csoportját. Szétszóródtunk a világ minden sarkába, rengeteg különböző kultúrával és közösséggel rendelkezünk, de népünk ősi származása, szolidaritásunk és a Romanipe összeköt minket.

Készítünk egy emoji tervezetet, valamint egy javaslatot az Unicode számára, ugyanakkor mindenhol szükségünk van a romákra, hogy megmutassuk, szeretnénk, ha a zászlónk képviselve lenne!

Írd alá ezt a petíciót annak bizonyítására, hogy van igény a romák lobogójára!

0 have signed. Let’s get to 100!